Landgraaf Koerier

Menu

Uitreiking jongerenlintjes Landgraaf

Dit jaar zijn er weer vier bijzondere jongeren uit Landgraaf voorgedragen voor een jongerenlintje.

 

Vanuit de vele (maatschappelijk) betrokken organisaties in Landgraaf zijn vier jongeren voor een Landgraafs Jongerenlintje genomineerd. De uitreiking van de jongerenlintjes valt rondom de internationale dag van de Rechten van kind en dat is een ook een mooi moment om de vier jongeren te complimenteren voor hun bijzondere inzet. Hierbeneden vindt u informatie over de vier jongeren.

 

De 16-jarige Tjerre Bellemakers is al drie jaar buddy voor een gehandicapte jongen in een rolstoel. Niet alleen op school, ook in zijn vrije tijd neemt hij deze jongen vaak mee. De handicap van deze jongen speelt voor Tjerre geen enkele rol. Het is een vriend voor hem en dat is zijn motivatie om deze jongen te helpen. Als er iets met deze jongen is voelt Tjerre een grote verantwoordelijkheid. Tjerre is rustig en stil van aard, maar als er iets met zijn vriend is dan zal hij van zich laten horen.

De 12-jarige Lyana Stienstra is ongeveer 2 jaar vrijwilliger bij de stichting ‘Zo mooi mogelijk’. Ze helpt daar jongeren met een beperking. Van maart tot 1 oktober sport ze elke zaterdag met een van de jongere met een beperking. Ze helpt daarnaast bij evenementen, workshops en zij voetbalt met het team waarin jongeren met een beperking ook spelen. Vorig jaar heeft zij 5 kilometer trappen bij de Wilhelminaberg gelopen als sponsoractie voor bovenstaande stichting. Ook dit jaar heeft ze opnieuw de trappenrun gelopen op 1 oktober, dit keer zonder sponsoractie maar met de jongeren. Ze is er dan van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat om te helpen. Los van deze mooie acties staat Lyana voor iedereen in haar omgeving klaar. Altijd.

De 17-jarige Daan Roeleveld is bij het Landgraafse Jongerenwerk een actieve helpende kracht. Ook al heeft hij zelf verdrietige dingen meegemaakt, hij is er voor andere mensen. Hij staat altijd klaar als er hulp bij de projecten binnen het jeugdwerk nodig is, maar hij is ook actief bij projecten voor/in de buurt.

De 14-jarige Vienna van der Heijden is een actieve vrijwilliger bij het jongerenwerk in Landgraaf. Zij organiseert veel activiteiten, voor zowel de kleine kinderen als voor de oudere jeugd. Naast het meehelpen en organiseren, denkt zij ook goed mee met de aanpak van projecten. Zij is bijvoorbeeld betrokken bij ‘Greunstemit?’, Halloweenoptochten, speurtochten et cetera.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.