Landgraaf Koerier

Menu

Abdijcross met Trail Run rond omgeving Rolduc

De Abdijcross staat in het weekend van 21 en 22 januari 2023 voor de 57ste keer op het programma. De laatste twee jaren moest de internationale atletiekcross in Kerkrade-Rolduc nog worden afgelast vanwege de coronamaatregelen. Vanaf 1 december kan worden ingeschreven via www.inschrijven.nl. Aanmelden voor 31 december is goedkoper. Dus wees er snel bij. De definitieve sluitingsdatum is 15 januari 2023.

Na het grote succes van de vorige editie in 2020 is zaterdag 21 januari om 13.00 uur de start van de Eurode Trail Runs over 10,5 km en 21 km. Het parcours van de korte trail gaat door het bosquet van Rolduc richting Berenbos en daarna naar de Carisborg en via de Berenbos weer terug naar Rolduc. De 21 km  wordt na de Carisborg gesplitst richting Kaffeberg, Gravenrode en de Anstelvallei en vervolgens via de Kaffeberg weer richting Rolduc. De start en finish is telkens op het sportveld van Rolduc. De crossen voor pupillen van de Atletiekunie staan die zaterdagmiddag even na 13.00 uur opnieuw op het programma.

Het wedstrijdprogramma op zondag 22 januari begint traditiegetrouw met de MOVARE Abdij-kidscrossen vanaf 9.30 uur. Tijdens de kidscrossen wordt ook aandacht besteed aan het gemeentelijk project Jeugd Op Gezond Gewicht (JOGG). Daarna volgt om 10.45 uur de recreantenloop voor mannen en vrouwen over 5,2 km. Aansluitend zijn de diverse jeugdlopen van de Atletiekunie.

De lange cross mannen over een afstand van 10.500 meter start om 13.00 uur, gevolgd door de lange cross vrouwen over 7400 meter. Tijdens deze twee lopen verschijnt de nationale top aan de start, aangevuld met enkele internationale lopers en loopsters. Met de korte cross voor mannen en vrouwen over 2600 meter wordt de Abdijcross om 15.45 uur afgesloten. De Abdijcross geldt deze keer tevens als Limburgs crosskampioenschap in de diverse categorieën. Elke deelnemer aan deze Abdijcross ontvangt na de finish een herinnering. De cross maakt deel uit van het Nationaal Crosscircuit. De officiële inschrijvingstermijn is op 15 januari gesloten, maar deelnemers kunnen nog tot een half uur voor de start ter plaatse inschrijven. Na-inschrijven kost 2 euro extra. Deelnemers die hun e-mailadres invullen, krijgen een dag na het evenement per e-mail een magazine met een persoonlijke foto, uitslagen en sfeerfoto’s gemaild. Voor alle informatie over de Abdijcross en de Eurode Trail Runs kijk op de website www.abdijcross.nl. Scholieren van de basisscholen kunnen via de school inschrijven. Het secretariaat is op de wedstrijddagen gevestigd in de aula Minor te Rolduc. Bezoekers aan dit crossevenement hebben vrij entree.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.