Landgraaf Koerier

Menu

Kennedymars

Op paaszaterdag 8 april 2023 vind de 58e editie van de Kennedy-Mars Sittard plaats, met 80 km één van de langste wandeltochten in Nederland. Daarnaast kan ook worden gekozen voor de Swentibold-Mars van 40 km of voor de Mini-Mars van 10 km. Vertrek-en aankomstplaats is de gezellige Markt in de historische binnenstad van Sittard. De Kennedy-Mars start om 5.00 uur ’s ochtends, de Swentibold-Mars om 10.00 uur en de Mini-Mars om 12.00 uur.  Alle drie de tochten genieten een grote belangstelling.  De inschrijving opent traditioneel om 1 januari 2023 om 0:00 uur. 

 

Durf jij de uitdaging aan? Ga dan naar www.kennedymars.org en schrijf je in.

 

Beschrijving Kennedy-Mars Sittard

In 1963 beweerde de toenmalige Amerikaanse president Kennedy dat de moderne mens niet meer in staat zou zijn tot “het ongetraind lopen van een afstand van 50 mijl”. Een aantal jongeren uit Sittard bewijzen nog datzelfde jaar het tegendeel. De Kennedy-Mars Sittard is geboren en daarmee de oudste en langste lange-afstands wandeltocht in zijn soort. 

 

Beschrijving Swentibold-Mars en Mini-Mars.

De Swentibold-Mars is een wandeltocht van 40 km en voert door het land van Swentibold. Het laatste gedeelte van de route sluit aan op de route van de Kennedy-Mars Sittard. Deze tocht is bedoeld voor mensen die graag wandelen maar 80 km te ver vinden of door omstandigheden hier niet voor kunnen trainen.

De Mini-Mars is bedoeld voor met name de basisschool jeugd. Tevens leert de ervaring dat ook gehandicapten graag deze afstand lopen. Aan het einde sluit deze wandeltocht ook aan op de route van de Kennedy-Mars Sittard.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.