Landgraaf Koerier

Menu

Liza Wolters uit Landgraaf winnaar Publieksprijs Parkstad Limburg Prijs 2022

De laatste dag van de tentoonstelling Parkstad Limburg Prijs 2022 – heeft het bestuur van Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars i.s.m. SCHUNCK de winnaar van de Publieksprijs van Parkstad Limburg Prijs 2022 bekendgemaakt en uitgereikt. Tentoonstellingsbezoekers hebben gedurende de hele tentoonstellingsperiode de gelegenheid gehad hun stem uit te brengen op hun eigen favoriete kunstenaar. Van de vele uitgebrachte stemmen bleek Liza Wolters bij uitstek de publieksfavoriet. De gelukkige stemmer die daarmee door de oprganisatie een kunstwerk van Liza Wolters krijgt aangeboden is Sarah Rose Guitian Nederlof.  

Het werk van Liza Wolters (1992, Landgraaf) onderscheidt zich door de verbeelding van subtiele, toevallig ontstane scènes in het alledaagse leven. Daarbij lijkt zij op het scherpst van de snede te werken om het bijna ongrijpbare aan de kijker te laten zien en voelen. Met een scherp oog en een meditatieve focus op een subtiele vormen- en bewegingstaal, legt Liza haar observaties vast in fotograe, installaties en meer recentelijk op video. De zorgvuldige kadering opent een wereld van vormen die ver boven de voorspelbaarheid en soms ogenschijnlijke saaiheid van het dagelijkse leven uitstijgt.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.