Landgraaf Koerier

Menu

Komedie ’Sssjt’ van jarige Toneelgroep Ambras Schaesberg gaat in première

Schaesbergse toneelgroep viert (uitgesteld) 40-jarig jubileum

SCHAESBERG – De nieuwe voorstelling van Toneelgroep Ambras gaat in première. De eerste uitvoering van de komedie ‘Sssjt’ is op zaterdag 18 maart te zien in het Cultuurhuis in Landgraaf. De Schaesbergse toneelgroep viert hiermee haar uitgesteld 40-jarig jubileum.

Toneelgroep Ambras is al meer dan vier decennia een begrip in de regio. Het robijnen jubileum vond eigenlijk al in 2021 plaats, maar door de coronapandemie kon het toen niet gevierd worden. Met de vrolijke jubileumvoorstelling ‘Sssjt’ speelt Ambras in op de actualiteit: een toneelgroep gaat na de coronapauze weer spelen, maar het blijkt toch niet zo makkelijk om de draad weer op te pakken. De repetitie loopt niet lekker en ook tijdens de uitvoering gaat er van alles mis. Niet in de laatste plaats door de moeizame persoonlijke verhoudingen tussen de acteurs. In dit stuk spelen sardientjes een opmerkelijke rol. Het geheel eindigt in een zeer verrassend slot.

Nieuwe regisseur 

De voorstelling ‘Sssjt’ staat onder regie van de bekende in Landgraaf opgegroeide theatermater Raymond Clement. Het is de eerste keer dat hij Toneelgroep Ambras regisseert. Zijn stijl en aanpak staan borg voor een avond vol humor en hilariteit. ‘Sssjt’ is van oorsprong een Engelse komedie met detitel ‘Noises off’ van de auteur Michel Frayn. Toneelgroep Ambras maakte hier haar eigen dialectbewerking van.

Vijf voorstellingen 

Na een paar omzwervingen langs diverse zalen heeft Toneelgroep Ambras vlak vóór de coronapandemie een nieuwe thuishaven gevonden in het Cultuurhuis aan de Veldstraat in Schaesberg. De jubileumproductie van Ambras gaat hier op zaterdag 18 maart in première. Daarna zijn er vervolgvoorstellingen op zondag 19 maart, zaterdag 25 maart, zondag 26 maart (matinée) en zaterdag 1 april (geen grap). De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 uur. De matinée begint om 15.00 uur. De zaal is steeds een uur voor aanvang geopend. Kaartjes voor ‘Sssjt’ kosten € 11,- per stuk en zijn te bestellen via de website van Ambras: www.toneelgroepambras.nl of bij kantoorboekhandel Funcken aan de Hoofdstraat in Schaesberg. 

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.