Landgraaf Koerier

Menu

Nieuwe expositie over circulariteit bij Discovery Museum

Bezoekers stappen in de inspirerende wereld van circulariteit, waarin reststromen uit de Euregio nieuwe, innovatieve toepassingen krijgen. De vindingrijke resultaten van het Wanderful.stream-project bewonder je in de gelijknamige expositie, gebouwd van hergebruikt materiaal. Geïnteresseerden en ondernemers die reststromen uit hun eigen bedrijf beter willen benutten, zijn ook welkom op het IMPACT-event op 23 maart.

Eigenlijk is er op onze planeet geen ruimte voor afval. Ondernemers, ontwerpers, technologen, business developers en studenten uit de Euregio (België en Nederland) steken binnen het Interreg-V-project Wanderful.stream hun knappe koppen bijeen om lokale reststromen uit de Euregio een nieuwe, slimme en circulaire toepassing te geven. Vanaf zaterdag 18 maart zijn de vernuftige resultaten hiervan te bewonderen in Discovery Museum in Kerkrade.

Wanderful.stream

Het Euregionale project Wanderful.stream draait om circulariteit: het eindeloze hergebruik van materialen. Dat gaat nog een stapje verder dan het al bekende recycling en upcycling waarbij je producten eenmalig een nieuwe bestemming geeft. Wanderful.stream is een grensoverschrijdend project waarbinnen zeven partners uit Nederlands Limburg, Belgisch Limburg en Wallonië bedrijven, ontwerpers, business developers en studenten bijeen brachten tijdens innovatietrajecten. Het doel: lokale reststromen op verschillende manieren opnieuw waarde geven.

De circulaire ideeën en toepassingen die samen bedacht werden voor lokale reststromen zijn erg verrassend: van een geurloze sportsok met lokale koffie, een ‘afvalmakelaar’ en een modulaire veiligheidsschoen tot afbreekbare rietjes van kalk uit onthard water. Deze en meer vindingrijke voorbeelden worden op bijpassende wijze gepresenteerd in de expositie Wanderful.stream, te bezoeken vanaf 18 maart.

IMPACT-event

Op donderdag 23 maart vindt, in het kader van Wanderful.stream, het IMPACT-event plaats bij Discovery Museum. Tijdens dit gratis evenement (aanmelden verplicht) wordt dieper ingegaan op de behaalde resultaten van Wanderful.stream. Welke rol speelt bijvoorbeeld design in het vinden van circulaire oplossingen? Welke successen zijn gevierd? En van welke fouten hebben de teams geleerd? Vertegenwoordigers van bedrijven en andere geïnteresseerden zijn welkom om de antwoorden op deze vragen te ontdekken. Het event start om 14.30 uur en aanmelden kan via de website wanderful.stream/nl

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.