Landgraaf Koerier

Menu

Theater de Toekomst!

Onder leiding van kunstenaar Dorieke Schreurs hebben de leerlingen van groep 8 van Basisschool de Veldhof de afgelopen weken gewerkt aan maquettes van ‘het Theater de Toekomst’ . In deze werken komt de wereld van morgen tot leven. U ziet een theater waar decorstukken en belichting zorgen voor een magische illusie. Hier worden toekomstdromen werkelijkheid: van een nog niet bestaande wereld tot een buitenaards landschap, van een wereld vol apocalyptische rampspoed tot een idyllisch droombeeld van een groene wereld.Deze lessen waren onderdeel van een doorlopende beeldende leerlijn beeldend. De leerlijn werd ontwikkeld door Dorieke Schreurs in opdracht van de Vrije Akademie Parkstad en PIT cultuurwijzer. Hierbij zijn de leerlingen in de wereld van het theater gedoken. Ze hebben ontwerpen gemaakt, verhalen geschreven en uiteindelijk hun ideeën omgezet in prachtige maquettes van hun theaterstuk. U kunt deze maquettes bewonderen in de bibliotheek in Eygelshoven van 24 april tot 31 mei 2023. Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met Ilona Smeets cultuurcoach Kerkrade, i.smeets@vazom.nl

Of via de Vrije Akademie Parkstad via info@vazom.nl of Natalie Savelsbergh 06-46201011

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.