Landgraaf Koerier

Menu

Column Prikkelbaard | Dag Moederdag, Vaderdag etc.

Eigenlijk te gek voor woorden dat je een dag in het jaar gaat aanwijzen om extra aandacht te schenken aan mamma, pappa, opa en oma. Omdat je daar een speciale dag voor aanwijst voelt  iedereen zich eigenlijk ook nog verplicht om op die specifieke dag wat te doen voor mamma/pappa/opa/oma.  Zou het niet beter zijn om elke week een mammadag, pappadag en opa- en omadag te hebben?

Met name in crisistijd is het goed als de familiebanden steviger aangetrokken worden. Samen kun je het gezellig maken en elkaar helpen waar nodig. Gebruik maken van elkaars diensten kan een hele hoop euro’s besparen. Ga samen boodschappen doen, werk samen in de tuin, geef de woning samen een schoonmaakbeurt. Als je samen iets doet gaat het altijd makkelijker dan als je er alleen voor staat. En twee weten tenslotte veelal meer dan een.

Probeer om iedere week iets voor elkaar te kunnen betekenen. Dat is toch veel beter dan een keer per jaar een verplichtend gevoel hebben om aandacht aan elkaar te schenken. Moederdag/Vaderdag etc. worden omgezet in gewoon liefdesdagen. Ben gewoon lief voor elkaar. Stop met dat gestress. Doe leuke dingen met elkaar. Het leven is maar kort. Ga eens naar een verzorgingshuis en praat met de mensen aldaar. Zo kun je een half uurtje van jezelf iemand anders een dag plezier geven. Makkelijk toch.

En laten we eerlijk zijn: ‘je kunt eigenlijk alleen maar tijd verspillen als je vergeet van de tijd te genieten’. In de derdewereldlanden hebben ze trouwens een goede kijk op tijd. Daar zegt men: de Europeanen hebben de klok, wij hebben de tijd. Een zeer goede uitspraak die we ons echt ter harte moeten nemen. Take your time en geef  voortdurend meer aandacht aan elkaar. Spaar dat niet op tot een dag per jaar.

GVR

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.