Landgraaf Koerier

Menu

Prestatieafspraken bouwen en wonen

De woningcorporaties HEEMwonen en Wonen Limburg en de gemeente Landgraaf hebben onlangs de prestatieafspraken voor 2014 getekend. Met deze afspraken spreken partijen af welke activiteiten zij in 2014 gezamenlijk of individueel gaan oppakken.

De inhoud van deze afspraken heeft betrekking op een breed scala aan werkzaamheden. Van afspraken over aantallen te realiseren sloop en nieuwbouw tot investeringen in de leefbaarheid en de openbare ruimte en van het huisvesten van de verschillende doelgroepen tot het aanbrengen van energetische verbeteringen in huurwoningen. Via de prestatieafspraken zijn de partijen op de hoogte van elkaars activiteiten in de wijk, kunnen activiteiten tijdig op elkaar worden afgestemd en kan men elkaar aanspreken op de voortgang van projecten.

De afspraken worden enkele keren per jaar geëvalueerd. Uit de evaluatie van de afspraken van 2013 blijkt dat een groot aantal zaken is gerealiseerd. Zo heeft de gemeente onder meer een zestal panden aan het Steenenkruis gesloopt om dit jaar – ter verbetering van de verkeersveiligheid – een rotonde aan te leggen.

HEEMwonen heeft in Schaesberg acht woningen in de Prinssenstraat opgeleverd en in Ubach over Worms twee flats aan de Europaweg-Zuid opgeknapt en van een lift voorzien. Wonen Limburg heeft de entree van het seniorencomplex A gen Maar op de hoek Hoofdstraat/Brandhofstraat opgeknapt.

Diverse zaken, die afgelopen jaar zijn ingezet, lopen door in 2014, omdat de werkzaamheden deel uitmaken van meerjarige projecten; het kan gaan om sloop, nieuwbouwwerkzaamheden met het oog op het toekomstige (stads)park.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.