Landgraaf Koerier

Menu

Brokkelse Broest op zondag 17 juli in Rimburg

Zondag 17 juli 2016 zal in Rimburg, gemeente Landgraaf,  onder de naam “Brokkelze Broest” een nieuw evenement plaatsvinden, waarbij Rimburgse verenigingen en stichtingen onderling de strijd aan gaan op 11 bijzondere locaties in en rond het dorp.  De bezoekers worden die dag getrakteerd op een bijzondere inkijk in het verenigingsleven, de bijzondere locaties en de prachtige, natuurlijke omgeving van Rimburg. “Brokkelze Broest” is het resultaat van een spontaan idee van Vriendenclub de Stichelaere om het gemeenschapsgevoel in het dorp een impuls te geven. De Belangenvereniging Rimburg heeft het idee meteen omarmd en is bereid het evenement financieel te ondersteunen en mee te organiseren.

Net als alle kleine kernen moet ook Rimburg zich voorbereiden op een toekomst, waarbij de overheid zich steeds meer terugtrekt, de vergrijzing en ontgroening toeneemt en hulpvragers meer aangewezen zijn op hun eigen sociale omgeving. Daarvoor is een sterk sociaal netwerk onontbeerlijk. De Belangenvereniging Rimburg stimuleert en ondersteunt initiatieven van burgers of verenigingen die de sociale cohesie bevorderen. ” Brokkelze Broest is een initiatief dat volledig past binnen de stimuleringsregeling en wordt dan ook van harte door de Dorpsraad ondersteunt”, zegt Joep Kleinen van de Belangenvereniging Rimburg. Ook de gemeente Landgraaf heeft het evenement financieel ondersteund vanuit het budget burgerinitiatieven.

Als vertegenwoordigers van de verschillende verenigingen nemen 11 teams, onder wie 3 jeugdteams, deel aan een competitie, die zodanig is samengesteld dat iedereen, jong en oud eraan kan deelnemen.

Om 9.30  begint de dag begint met een gezamenlijk ontbijt voor deelnemers en genodigden bij het Bakkes aan de Kapelweien. 

Vanaf 13 uur is er nabij gemeenschapshuis d’r Eck live muziek van gerenommeerde bands, zoals het Original Wurmtal Quintet, The Beats en de alom bekende Black Stars. 

Deze bijzondere dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking en een gezamenlijke barbecue bij gemeenschapshuis d’r Eck.

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.