Landgraaf Koerier

Menu

UITREIKING KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING HUUB MINTEN

Burgemeester Vlecken zal op zaterdag 21 september a.s. om 19.45 uur in het verenigingsgebouw van Scouting Pius XII, Kakertsweg 85 te Landgraaf een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan de heer H.L. (Huub) Minten (64) ) tijdens de viering van het 60-jarig bestaan van de scouting.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De organisatie van Scouting Pius XII bestaat uit een groepsvereniging en een beheersstichting. Dhr. Minten is sinds medio 1988 zowel bestuurslid van deze stichting als ook vrijwilliger van de groepsvereniging. Hij heeft in de jaren ’90 tot medio 2013 vele uren besteed aan het bestuurlijk opbouwwerk van Scouting Pius XII. Ook als bouwcoördinator en contactpersoon voor wat betreft de offertes heeft hij zich ingezet voor de voorbereidingen met betrekking tot de nieuwbouw van het scoutinggebouw, dat onder eigen beheer van de scouting is gebouwd.

Als zakenman heeft hij vele kosten voor de vereniging laag weten te houden. Dit alles zonder enig eigenbelang. Er staan geen grote reclameborden bij de scouting of in sporthallen/sportvelden. Naamsbekendheid heeft hij niet nodig; iedereen weet hem te vinden.

Het is voor dhr.  Minten een belangrijke voorwaarde dat iedereen moet kunnen deelnemen aan het scoutingspel en daarbij horen lage bedragen voor de contributie en kampgelden. Hij is nagenoeg bij alle activiteiten aanwezig en waar mogelijk ondersteunt hij de groepsactiviteiten. Om dit mogelijk te maken heeft zijn bedrijf (Minli Bedrijven) o.a. een frietwagen, een professionele zitmaaier, een bedrijfsbus en nog vele kleinere materialen aangeschaft; niet alleen voor de scouting maar ook voor andere verenigingen, die hij een warm hart toedraagt. Daarnaast participeert hij ook in de groepsraad en bij stafvergaderingen en faciliteert hij in middelen en materialen bij de uitvoering van reguliere scoutingactiviteiten, zoals oliebollen- en wafelverkoop, ledenwerfacties en loterijen, JOTI/JOTA, Jantje Beton, scoutingwedstrijden etc. Ook verzorgt hij al vele jaren als fourageur gedurende de groepszomerkampen de inkoop van alle levensmiddelen, waar hij ruim een week voor de jeugd zijn vrije tijd inzet. Tevens onderhoudt hij het gras van het speelwei op de scoutinglocatie en het kampeerterrein.

Zijn inzet, enthousiasme, positieve insteek, realistisch en zakelijk inzicht maken hem tot een van de belangrijkste steunpilaren van de vereniging van de laatste 30 jaar. Door zijn tomeloze inzet en vastberadenheid heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de groei van het ledenaantal, te weten van slechts 30 leden in de jaren negentig naar 165 leden op dit moment. Het is een bloeiende stabiele scoutingvereniging.

Daarnaast is de heer Minten sinds 1995 vrijwilliger bij Fluit- en Tambourcorps St. Paulus. Ook deze vereniging faciliteert hij met materialen en middelen. Zo rijdt hij ieder jaar met zijn bedrijfswagen als ‘bezemwagen’ achter het corps aan tijdens de carnavalsoptocht. Hij bevoorraadt de leden dan gratis van de broodnodige drankjes en na afloopt trakteert hij alle leden op partysnacks. Zo stelt hij ook voor speciale gelegenheden zijn bedrijfsbus, aanhangwagen en frietwagen kosteloos ter beschikking. Zelfs zijn bedrijfsruimte, als het korps een ruimte nodig heeft om te repeteren of om een receptie of buitengewone bijeenkomst te organiseren.

Tot slot is de heer Minten sinds 2014 vrijwilliger van Stichting Bruggen van Vriendschap. Zo heeft hij het kienen voor de stichting mogelijk gemaakt en heeft hij in 2018 tijdens hun verblijf 40 arme Poolse kinderen een onvergetelijke week bezorgd met onder andere de aanschaf van cadeaus. Hij zal zich ook in 2020 actief inzetten voor de organisatie van de volgende vakantieweek. Vanwege de inzet voor de gemeenschap in het algemeen en in het bijzonder voor de stichting is de heer Minten tot beschermheer van de stichting benoemd.

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.