Landgraaf Koerier

Menu

Ian I jeugdprins van VV de Geete

Afgelopen zondag, 16 februari, vond het jaarlijkse kindercarnaval van Vasteloavundsverein de Geete plaats in gemeenschapshuis ’t Ströatje in de Groenstraat.

Tijdens dit gebeuren, waarbij de jeugd in het middelpunt stond, werd de nieuwe jeugdprins geproclameerd. Voordat het zover was moest er afscheid worden genomen van zijn voorganger prins Jayden I (Pelzer). Dat aftreden niet makkelijk is was zichtbaar en begrijpelijk. Jayden heeft zich immers een fantastische jeugdprins getoond en mag terug zien op een geweldig seizoen. Nadat hij van zijn attributen was ontdaan, ontving Jayden een geweldig 3 x alaaf als dank van zijn onderdanen.

Toen was het eindelijk zo ver! Het aftellen kon beginnen en gezeten in een gesloten draagstoel werd de nieuwe jeugdprins door leden van de Raad van Elf naar voren gedragen.

Als een duvelke uit een doosje presenteerde Ian I (Pauly) zich als heerser over de jeugd van het Geeteriek!

Ian is elf jaar en heeft de carnavalsgenen in zijn bloed. Zijn vader Jos was in 1989 prins van Vasteloavundsverein de Geete en zijn moeder was mei-koningen in 1995. In zijn vrije tijd is Ian lid van Jong Nederland Waubach en daarnaast, net als zijn ouders en zus Kira, muzikant bij Sjpasskapel Herriemonie. Het belooft een dolle boel te worden voor de jeugd in de Groenstraat met Ian als hun prins.

Het motto van prins Ian I luidt:
“Feeste ken ich als der beste, maar mit noa heem goa bin ich miejtsal d’r letste.”

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.