Landgraaf Koerier

Menu

 Wethouders op bezoek in duurzame modelwoning Lauradorp 

 

In januari 2021 start BAM Wonen in opdracht van HEEMwonen met de renovatie van 104 huurwoningen in Lauradorp. Wethouders Freed Janssen en Bart Smeets van gemeente Landgraaf namen op 14 oktober een kijkje in de modelwoning aan de Salesianenstraat 19 die al is opgeknapt. De woningen worden duurzaam gerenoveerd. Op initiatief van HEEMwonen en in samenwerking met de gemeente Landgraaf biedt BAM-Wonen woningeigenaren in de buurt de mogelijkheid om ook aan te sluiten bij de renovatie. Zij kunnen, als ze dat willen, meedoen met de verduurzamingsmaatregelen die worden aangeboden. Ze worden hierover nog geïnformeerd. 

Lauradorp is een buurt met een dorpskarakter en cultuurhistorische waarde. HEEMwonen renoveert de huurwoningen die eind jaren 50 en begin jaren 60 gebouwd zijn. Door de grootschalige renovatie worden de woningen weer toekomstbestendig en krijgt de leefbaarheid een impuls. ‘Wij zijn bijzonder in onze nopjes met het feit dat de leefbaarheid en de verbinding met de mensen in de wijk zoveel aandacht geniet,’ zeggen wethouders Bart Smeets en Freed Janssen. 

De renovatie van huurwoningen vindt plaats in het gebied rond de Karel Doormanstraat, Esdoornstraat en de Hovenstraat. Projectleider Hub Moonen legt uit: ‘Heemwonen pakt onder andere de isolatie van het dak, de gevels en vloeren aan. Er komen zonnepanelen, de ramen krijgen driedubbel glas en er komt een mechanisch ventilatiesysteem voor een optimaal binnenklimaat. Na de renovatie hebben de woningen minimaal energielabel A’. 

Het afgelopen jaar verduurzaamde HEEMwonen samen met BAM Wonen al 121 woningen in Abdissenbosch. Na renovatie is het energielabel van de woningen in deze wijk van gemiddeld een F opgewaardeerd naar een A+ of zelfs A++. Deze woningen zijn nu zeer energiezuinig en klaar voor een duurzame toekomst. 

Noot 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.