Landgraaf Koerier

Menu

Op de Bies Landgraaf opent zwerfboekstation

Op zoek naar een goed boek? Vanaf deze week kunnen boekenliefhebbers uit Landgraaf en omgeving terecht bij het zwerfboekstation dat bij Koraal locatie Op de Bies is geopend. Zwerfboeken zijn boeken die zwerven van persoon naar persoon. Ze worden doorgegeven of achtergelaten in wachtkamers, op scholen, in winkels en… bij zwerfboekstations. Op deze manier zijn de afgelopen jaren al meer dan een miljoen zwerfboeken aan een nieuw avontuur begonnen. En vinden ze in veel gevallen hun weg naar de volgende lezer. Wie graag een zwerfboek wil lezen of juist wil aanbieden, kan nu inchecken bij zwerfboekstation Op de Bies.

 

Het zwerfboekstation staat bij de receptie van Koraal locatie Op de Bies in Landgraaf, tien meter lopen vanaf de weg op adres Hereweg 145. Op de Bies biedt zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking die daarnaast complexe zorgvragen hebben. De cliënten hebben de kast van het station zelf uitgezocht, geschuurd en in de verf gezet. Ze gaan er ook voor zorgen dat het zwerfboekstation netjes blijft en dat er steeds nieuwe kinderboeken en boeken voor volwassenen aan het aanbod worden toegevoegd. Iedereen die een zwerfboek adopteert, mag zelfs een door de cliënten zelf gemaakte boekenlegger meenemen. Als dat geen service is.

 

Initiatiefneemster Marjolein Godderij vertelt trots: “Ik vind het geweldig dat we bij Op de Bies een zwerfboekstation hebben gerealiseerd. Onze locatie is onderdeel van de maatschappij. En ik hoop dat door het zwerfboekstation meer mensen hun weg naar Op de Bies zullen vinden.” Daarom heeft Marjolein een heldere oproep aan boekenliefhebbers uit Landgraaf en omgeving: “Breng eens een bezoekje aan onze locatie als u eens op een andere manier een nieuw boek wilt ontdekken. En heeft u in de boekenkast nog titels staan die nu niet meer leest? Neem ze dan mee en leg ze in de boekenbak binnen bij de receptie.

 

Hoe een boek ook zwerft, nooit zou het gelezen of ongelezen thuis mogen achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.