Landgraaf Koerier

Menu

Nieuwe cursussen bij de Vrije Akademie !

Meldt u aan i.v.m. coronaregels voor een speeddate met onze kunstenaars en de activiteiten op onze open dag via info@vazom.nl of via 045-7370302. Wij reserveren graag een plek voor u bij de Vrije Akademie op onze locatie (Flexiforum) Spekhofstraat 15 in Kerkrade en in de Voeëgelsjtang 12 in Landgraaf op zondag 12 september 2021 van 13.00 tot 16.30 uur.

 

De Vrije Akademie werkt met professionele kunstdocenten en is sinds 2021 een gecertificeerd cultureel instituut. De kunstdocenten zijn aanwezig op onze open dag op 12 september. U kunt vragen stellen en kennis maken met de docenten en alle informatie krijgen over de cursussen. Er is van alles te doen en te zien op de open dag. Er wordt in Kerkrade door cursisten geschilderd naar een professioneel dansend model.  Tevens kunt u als bezoeker zelf aan de slag met uw eigen tas bedrukken. In Kerkrade maakt striptekenaar Gady Mirtenbaum karikaturen van bezoekers op verzoek en Vick Debergh in Landgraaf. Bij het edelsmeden kunt u kennis maken met nieuwe docent Will Terpstra. Tevens kunt u in Landgraaf het pottenbakken eens ervaren en kijken hoe u een super realistische tekening met pastel kunt maken.

 

Diverse cursussen  tekenen & schilderen in de Spekhofstraat 15 in Kerkrade en in Landgraaf, An de Voeëgelsjtang 12

De cursussen schilderen bieden uiteenlopende technieken zoals ‘schilderen in olieverf, acryl, aquarel, pastel, abstract schilderen met acryl, model en portret schilderen. Alle cursussen zijn geschikt voor beginners en worden gegeven in groepen waarin iedereen ook individueel wordt begeleid en zijn eigen onderwerp, techniek en stijl ontwikkelt. In Kerkrade start Martijn Lucas van Erp als nieuwe kunstdocent tekenen & schilderen. Dorieke Schreurs gaat aan de slag met met kleurenleer, zelf verf maken en doeken opspannen. De lessen en workshops worden gegeven door vakkrachten; ‘toppers’ die vanuit hun opleiding en gevoel een grote passie en affiniteit hebben met het vak en dit kunnen overbrengen op de cursisten.

 

Cursussen boetseren & keramiek, pottenbakken, edelsmeden, glas-in-lood en fotografie

Resi Mennens en Danja Zurek starten met nieuwe cursussen in technieken in keramiek. Ook voor edelsmeden, glas-in-lood, pottenbakken en digitale fotografie kunt u terecht bij ervaren docenten op onze open dag en allerlei vragen stellen. Ghislaine Ortmans geeft als nieuwe docent in Kerkrade een cursus waarin blikvangers voor in huis ( textiel) worden gemaakt. Saïd ten Brinke zal een presentatie geven over zijn fotografiecursussen voor beginners en gevorderden in Kerkrade.

 

Orientatiecursus kunstacademie

Wil je weten of de kunstacademie voor jou een geschikte opleiding is? Dan is de Oriëntatiecursus Kunstacademie echt iets voor jou! In deze cursus wordt aan opdrachten gewerkt en aan de inzet die men verwacht op de kunstacademies. De deelnemer werkt met  verschillende kunsttechnieken en aan een digitaal portfolio. Ook kunstbeschouwing en kunstgeschiedenis komt aan bod. In de eindfase gaan de deelnemers aan de slag met het presenteren en exposeren van hun werk. Indien de deelnemer deze cursus met een goede beoordeling bij de Vrije Akademie afsluit, wordt hij of zij toegeleid naar de kunstacademie in Maastricht.

 

Fabulous Fashion, Kleileuk, jeugdateliers, striptekenen en tekenen & schilderen voor de jeugd in Kerkrade en in Landgraaf

Nieuw voor kinderen zijn de cursussen ‘Fabulous Fashion’ en ‘Kleileuk’. In de Fashion-cursus in Kerkrade gaan kinderen aan de slag met kledingontwerpen, uitwerken op een paspop en kennis over vormen en materialen. In ‘Kleileuk’ in Landgraaf kunnen ze bouwen en boetseren met klei. Op woensdagmiddag en zaterdagochtend kunnen de kinderen in Kerkrade en in Landgraaf werken in het creatieve jeugdatelier waarin van alles aan bod komt zoals tekenen, schilderen, met klei, stof of papier maché. Er is ook een aparte cursus tekenen & schilderen in Kerkrade. Verder kan er op woensdagmiddag striptekenen worden gevolgd in Kerkrade en in Landgraaf op dinsdagmiddag.

 

‘Samen creatief’; creatief bezig zijn voor € 2,50 per keer

Samen creatief is op maandag en donderdagmiddag in Landgraaf en op maandag tot en met donderdagmiddag en vrijdagochtend in Kerkrade. Op deze middagen kan iedereen aansluiten. Er wordt geschilderd, met klei of steen gewerkt en geknutseld. De bijeenkomsten staan in het teken van contact, ontmoeting en samen creatief bezig zijn.

 

U kunt ook op werkdagen bellen met de Vrije Akademie (045-7370302), stuur een mail met uw vragen en reserveer een plek (i.v.m. coronamaatregelen) via info@vazom.nl of neem een kijkje op onze website www.vazom.nl Via de site kunt u ook informatie opvragen of zich inschrijven.

 

Open dag: via afspraak op zondag 12 september 2021 van 13.00 tot 16.30 uur in An de Voeëgelsjtang 12 Landgraaf en in Kerkrade in Spekhofstraat 15 (voormalige campus)

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.