Landgraaf Koerier

Menu

Welsun Landgraaf

Vanaf het begin van de corona-periode zijn wij gestart met het bemiddelen van vrijwilligers naar kwetsbare ouderen/hulpbehoevenden in hun thuissituatie.

Wat al snel duidelijk werd is dat er in ons Landgraaf veel kwetsbare ouderen/hulpbehoevende die nog thuis woonachtig zijn veelal eenzaam zijn en behoefte hebben aan een maatje. 

Als we spreken van een maatje kan dit heel breed zijn naar gelang de behoefte van de hulpvrager. Denk b.v. aan een bezoekmaatje, wandelmaatje, ziekenhuismaatje, tuinmaatje, kookmaatje, winkelmaatje enz. enz. 

Het bemiddelen van vrijwilligers naar deze groep is gegroeid en wij werken nu veelal samen met o.a. wijkverpleegkundige, casemanagers, persoonlijke begeleiders van verschillende organisaties, waarbij men hulpvragen heeft voor desbetreffende cliënt en wij intensief op zoek gaan naar een geschikte vrijwilliger en proberen maatwerk te leveren het contact met de vrijwilliger en hulpvrager zal na bemiddeling worden voortgezet zodat beide altijd een beroep op ons kan doen. 

Er is momenteel een tekort aan vrijwilligers in Landgraaf, die een maatje willen zijn voor een kwetsbare oudere/hulpbehoevende in de thuissituatie, (1 op 1) en hopen middels deze oproep meer vrijwilligers te verwelkomen die onze kwetsbare ouderen/hulpbehoevende in hun thuissituatie een steun te zijn om door b.v. 1 uurtje per week als maatje te fungeren.

Heb jij 1 uurtje per week wat extra tijd en wil jij iets betekenen voor onze kwetsbare ouderen / hulpbehoevende?

Bel naar 045 5323636 en vraag naar Ilona Kruger of mail naar ilona.kruger@welsun.nl of Rebecca Habets of mail naar rebecca.habets@welsun.nl

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.