Landgraaf Koerier

Menu

Vliegtuig voert meetvluchten uit op NAVO vliegbasis Geilenkirchen

Van 1 tot en met 5 augustus worden op en nabij de NAVO vliegbasis Geilenkirchen test vluchten uitgevoerd om het Instrument Landingssysteem (ILS) te kalibreren. Het kalibreren zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Beechcraft King 350 propellor vliegtuig. Bij het kalibreren kan het voorkomen dat het straalvliegtuig op lagere hoogte vliegt en onreguliere aanvliegroutes gebruikt om de metingen uit te voeren.

 

Het instrumentlandingssysteem is een standaard radionavigatiesysteem voor de luchtvaart dat wordt gebruikt om vliegtuigen onder slechte zichtcondities landingen mogelijk te maken. Het naderingssysteem geeft de piloot een nauwkeurig beeld geeft van de positie van zijn toestel ten opzichte van de ideale koerslijn en daalhoek naar een landingsbaan. Vliegvelden zijn verplicht om haar verschillende verkeersleidingsystemen op voorgeschreven interval te kalibreren zodat ze voldoen aan internationale standaarden.

 

De exacte vluchttijden zijn afhankelijk van het weer en vliegverkeer op de vliegbasis maar zullen tussen 08:00 uur en 22:00 uur plaatsvinden.

 

Voor overige vragen betreffende NAVO vliegbasis Geilenkirchen kunt u terecht op de website: www.AWACS.nato.int/ of de Facebook pagina: www.facebook.com/NATOAWACS

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.