Landgraaf Koerier

Menu

Cursus Kalligrafie bij Service Gilde Landgraaf  

Kalligrafie is de kunst van het schoonschrift. U kunt kalligrafie o.a. toepassen bij het maken van felicitaties, feestkaarten, oorkondes en menukaarten.

Docent is dhr. Theo Wintels uit Valkenburg, oud- leraar creatieve vakken en schoonschrijven/kalligrafie M.O. o.a. aan de Pedagogische Academie te Maastricht.

Hij behandelt de schriftsoorten Karolingisch (Karel de Grote – 800 na Chr.), Gotisch(1100 na Chr.) en Italic (1400 na Chr.). U leert schrijven met behulp van een bandschriftpen.

Eerst worden deze schriftsoorten besproken. Vervolgens kunnen de cursisten een keuze maken voor de schriftsoort die gedurende deze begincursus behandeld wordt.

Hierbij zal schriftgeschiedenis de praktische vaardigheid ondersteunen.

Het betreft een beginnerscursus waaraan echter ook personen kunnen deelnemen die al enigszins gevorderd zijn in deze materie.

Er wordt gewerkt aan de hand van voorbeelden die desgewenst ook thuis geoefend kunnen worden. Er is geen specifieke vaardigheid of voorkennis vereist.

De cursus gaat (bij voldoende deelname) van start op dinsdag 13 september in het Burgerhoes te Landgraaf. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur.

De bijdrage in de kosten is € 45,00 voor tien lessen, excl. papier, pen en inkt. Pennen zijn tijdens de eerste les te leen. Daarna dient u ze zelf aan te schaffen.

Aanmelden kan op onze website www.gildelandgraaf.nl of per mail via gildelandgraaf@gmail.com

Na 29 augustus kunt u bellen naar: 045- 569 56 80 op maandag t/m woensdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.