Landgraaf Koerier

Menu

Zonnebloem Landgraaf Kerkrade

25 jaar Eurode Rolstoelwandeldag op 27 augustus 2022

Op zaterdag 27 augustus 2022 vindt een voorzichtig begin in 2021 in Herzogenrath de jaarlijkse editie plaats van de Eurode Rolstoelwandeldag. De eerste keer in 1997 en sedertdien jaarlijks terugkerend, afwisselend in Herzogenrath en Kerkrade. In 2020 jaar kon deze bijzondere dag i.v.m. corona geen doorgang vinden. Vorig jaar heeft de wandeldag plaatsgevonden in Herzogenrath, in verband met coronageheel in de buitenlucht. Dit jaar weer als eerdere jaren in het Sjtaaterhoes te Terwinselen.

We hopen er samen met vrijwilligers en deelnemers een bijzondere dag van te maken.

Natuurlijk zal rekening gehouden worden met de actueel geldende corona-maatregelen. We adviseren vrijwilligers, gastenen begeleiders zich bij corona gerelateerde klachten te laten testen en indien nodig thuis te blijven.

Deze dag wordt georganiseerd door de Zonnebloem regio Kerkrade/Landgraaf in samenwerking met het Behinderten Forum Herzogenrath

De organisatie hoopt na de vervelende corona-tijd dit jaar weer een groot aantal rolstoel- en scootmobielgebruikers uit de Euregio te kunnen verwelkomen. De laatste jaren nam een groep van ca. 200 personen deel aan dit evenement. De begeleiding wordt verzorgd door familie, vrienden of vrijwilligers. Ook wordt ondersteuning geboden door BB Medica en het Rode Kruis. De eigen bijdrage wordt bewust laag gehouden en bedraagt € 8,00 per deelnemer. Dit kan alleen gerealiseerd worden door financiële steun van meerdere organisaties en sponsoren.

De organisatie is er alles aan gelegen om dit evenement voor de deelnemers tot een onvergetelijke dag te maken. De Rolstoelwandeldag begint om 10.00 uur en na de officiele opening zullen de scootmobielen vertrekken richting Strijthagen. De mensen in rolstoelen en met rollators zullen dit jaar een kortere wandeling doen.. Na afloop van de circa 2 uur durende wandeling wordt de deelnemers een lunch aangeboden. Vervolgens kunnen de deelnemers genieten van een muzikale middag.  Met een traditionele tombola zal het feest ter gelegenheid van 25 jaar Eurode Rolstoelwandeldag om 17.00 uur worden afgesloten. Voor verdere informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Frans Driessen, Poststraat 24, 6464 AX Kerkrade (tel. 0630410336) of per email fhm.driessen@home.nl.        

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.