Landgraaf Koerier

Menu

Open Monumentendag 2022 op zaterdag 10 september aanstaande in de gemeente Landgraaf.

Bijna twintig jaar organiseert de heemkundevereniging namens en mede ondersteund door de gemeente Landgraaf op elke tweede zaterdag in september de lokale viering van de landelijke Open Monumentendag.

Heemkundevereniging en gemeente Landgraaf kiezen in het voortraject gezamenlijk een lokaal thema, dat van het landelijke thema kan afwijken. Dit jaar is het onderwerp “Straten en en straatnamen in Landgraaf”

In het kader van het 40-jarig bestaan van zowel de gemeente Landgraaf als de Heemkundevereniging Landgraaf heeft de heemkundevereniging gemeend, met een extra subsidie van de gemeente, om na 25 jaar het straatnamenboek te actualiseren (stand per 1 januari 2022) en opnieuw uit te geven.

Het boek verschijnt in het kader van genoemde Open Monumentendag in de serie “Kijk op Landgraaf” als themaboek.

De lokale Open dagactiviteiten vinden op zaterdag 10 september aanstaande plaats van 11:00 tot 16:00 uur in de studiezaal van de heemkundevereniging in het Multifunctioneel Centrum An de Voeegelsjtang aan de gelijknamige straat nr. 12 in Landgraaf en de aangrenzende parochiezaal. 

Vanaf 11:00 uur kan men in de parochiezaal zowel de fototentoonstelling “Landgraaf, toe en nu” en een heemkundeboekenmarkt bezoeken. Hier begint om 12:00 uur als opening van de lokale viering de presentatie/uitleg van het straatnamenboek. 

Op zaterdag 10 september aanstaande zal het in en rond het MFC An de Voeegelsjtang sowieso gonzen van de activiteiten want behalve de heemkundevereniging presenteren ook andere gebruikers van het MFC zich op die dag aan het publiek.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.