Landgraaf Koerier

Menu

Landgraafse Cultuurprijs Draag nu kandidaten voor!

In maart reiken we weer de Landgraafse Cultuurprijs uit. Met die speciale prijs toont het gemeentebestuur haar waardering voor cultuurmakers en – ontwikkelaars uit Landgraaf die zich op een opmerkelijke manier presenteren. Wilt u een persoon of groep voordragen? Dat kan tot uiterlijk 1 februari!

 

Wat is de Landgraafse Cultuurprijs?

De prijs is bedoeld voor kunst- en cultuuractiviteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan film, toneel, performance, dans, beeldende kunst, muziek, poëzie, literatuur, cultureel erfgoed en cultuurhistorie. De Landgraafse Cultuurprijs bestaat sinds 1990 en het gemeentebestuur kent deze niet jaarlijks toe. De kwaliteit van de culturele activiteiten moet namelijk een hoog niveau hebben. De laatste uitreiking vond plaats in 2014.

 

Stimuleringsprijs en Cultuurprijs 

De uitreiking bestaat uit twee prijzen, de Stimuleringsprijs en de Cultuurprijs. De Stimuleringsprijs is bedoeld voor opkomend of jong talent. De Cultuurprijs is voor de gevestigde orde, een bijzondere prestatie of een van hoog niveau. Zowel personen als groepen kunnen de prijzen winnen. Daarin maken we geen verschil.

 

Aanmelden

Iedereen kan kandidaten voor beide prijzen voordragen. Ook verenigingen mogen insturen. Dus kent u groepen en/of personen die iets extra’s of iets bijzonders toevoegen aan de bestaande culturele activiteiten in Landgraaf? Stuur de voordracht dan nu in! Deze moet uiterlijk 1 februari 2023 bij ons binnen zijn.

Hoe kunt u voordragen?
Voordragen kan per mail of per post. U geeft ons de naam en adresgegevens van de

kandida(a)t(en) door via gemeente@landgraaf.nl of via Gemeente Landgraaf, Postbus 31.000, 6370 AA Landgraaf. Vermeld bij allebei ‘Landgraafse Cultuurprijs’. Bij uw voordracht legt u ons kort en krachtig uit waarom u een groep of persoon zo buitengewoon vindt. U kunt daarbij bijvoorbeeld verwijzen naar de bereikte resultaten. Of de promotionele betekenis voor Landgraaf, de manier waarop iemand of een groep zich bijzonder openbaart in onze

 

 

gemeenschap. Of u haalt actuele of toekomstige ontwikkelingen aan. Na de sluitingsdatum gaat de jury dan aan de slag met de voorbereidingen voor de uitreiking.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de beleidsmedewerker Kunst en Cultuur van de gemeente Landgraaf via telefoonnummer 14 045 of via gemeente@landgraaf.nl onder vermelding van ‘Landgraafse Cultuurprijs’.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.