Landgraaf Koerier

Menu

100% Bob 0% op, ook met carnaval

Advertentie

De CarnavalsBob campagne in Limburg is van start.

Carnaval is een geweldig volksfeest dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen. Daarom wordt er in de carnavalstijd wederom een Bob-campagne gevoerd om rijden onder invloed van alcohol te voorkomen

 

100% Bob, 0% op

De campagne stimuleert automobilisten en hun passagiers samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt. In de periode voor carnaval en tijdens carnaval voert de politie natuurlijk ook weer alcoholcontroles uit. De nuchtere automobilist wordt beloond met een welverdiende Bob-medaille.

 

BOB: kom veilig thuis

De Limburgse actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne.

De centrale boodschap van de Bob-campagne is verwoord in de slogan

‘Ben je Bob, zeg het hardop!’. Beide campagnes laten op positieve wijze zien

dat het heel normaal is dat je tijdens visites en carnaval, net als bij het uitgaan, vooraf een Bob-afspraak maakt.

 

ROVL

Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers!

De campagne ‘Bob, ook met carnaval’ past dan ook helemaal bij deze filosofie.

 Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

Voor meer informatie kijk op www.rovl.nl.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.