Landgraaf Koerier

Menu

ADVERTENTIE PARKSTAD PROJECT CONCERT Clarinet-Choir Parkstad i.s.m. Harmonie Laura Landgraaf

Zondag 16 april 2023

Harmoniezaal Nieuwenhagen

Sun Plein 19, 6373 LG Landgraaf

Aanvang 11:00, zaal open 10:45 uur, vrije entree.

Clarinet-Choir Parkstad : verrassend veelzijdig

André Seerden, dirigent van het Clarinet-Choir Parkstad studeerde klarinet aan het conservatorium Maastricht en sloot dit af met het “einddiploma uitvoerend musicus”, Daarna volgden privélessen bij Piet Honingh, toenmalig soloklarinettist van het Kon. Concertgebouworkest. Als docent en staflid was dhr.Seerden o.a. meer dan 40 jaar verbonden aan Schunck  Muziek & Dans in Heerlen en 36 jaar aan het conservatorium in Maastricht. Hij is dus zeker geen onbekende in deze regio!

Sinds vorig jaar is André met pensioen: gepensioneerd maar niet minder gepassioneerd, nog steeds fanatiek, gedreven en verliefd op de klarinet. En omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, heeft hij het initiatief genomen tot vormen van een pop-Up Clarinet-Choir, bestaande uit klarinettisten van maar liefst 8 verschillende verenigingen, vooral uit de regio Parkstad. Harmonie Laura Harmonie St. Michaël Landgraaf Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen Harmonie St.-Gregorius Haanrade Harmonie St Aemiliaan Koninklijke Harmonie Sint Bavo Nuth Musikverein Cäcilia Waldfeucht en K.O.H uit Eijsden.

De eerste gezamenlijke repetitie is inmiddels geweest en die was, naast gezellig en erg leuk, leerzaam en veelbelovend. Maar liefst 25 klarinettisten, met instrumenten van de kleine Es- tot aan de reusachtige Contrabasklarinet, zullen U middels een uitgekiende programmakeuze kennis laten maken met de verrassende veelzijdigheid van de klarinet en U zult  zeker genieten van mooie, afwisselende muziek.

Harmonie Laura uit Landgraaf is dit jaar jarig en in het kader van het 75-jarig jubileum organiseert de vereniging in 2023 tal van extra activiteiten, met als absoluut hoogtepunt een Galaconcert in theater Kerkrade op 28 oktober. Een van de andere activiteiten is een meerdaagse concertreis naar Beieren in het voorjaar van 2023.

Tijdens het Parkstad project concert zal Harmonie Laura dan ook een deel van het concertreisprogramma voor het eerst ten gehore brengen. Een mooie mix van klassieke en populaire harmoniemuziek met onder andere onze eigen Laura mars en een prachtig solowerk voor Euphonium, zullen de muzikale revue passeren. Harmonie Laura staat sinds 2009 onder leiding van Patrick Letterle en telt momenteel 45 spelende leden.

 

Nieuwsgierig geworden, kom gerust kijken en luisteren zondagmorgen 16 april, het concert is vrij toegankelijk!

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.