Landgraaf Koerier

Menu

Jaarrekening gemeente Landgraaf sluit positief af

Het college van B&W is akkoord met de jaarrekening 2022. De jaarrekening 2022 van de gemeente sluit af met een positief saldo van € 4,2 miljoen.

Dit saldo wordt vooral veroorzaakt door een hogere dan verwachte algemene uitkering (€ 967 duizend), minder dan verwachte lasten bij de jeugdhulp (ongeveer € 800 duizend) en opvallend meer legesopbrengsten als gevolg van herbestratingswerkzaamheden (€ 1,1 miljoen) door de aanleg van glasvezelkabels.

Met de jaarrekening 2022 doet het college van burgemeester en wethouders verslag van en legt het verantwoording af over het gevoerde financiële beleid in 2022.

 

De financiële positie van Landgraaf is over de hele breedte verbeterd. De grootte van de schulden is laag in vergelijking met gemeenten van dit soort omvang en in vergelijking met het gemiddelde in Limburg. De algemene reservepositie is ten opzichte van de stand van een jaar eerder met ruim € 6 miljoen verbeterd. En komt uit op een definitief bedrag van € 15,6 miljoen op 31 december 2022.

 

Financiële processen op orde

Het college is er trots op dat de accountant geen belangrijke fouten of onzekerheden heeft opgemerkt. Wethouder Christian Wilbach (Financiën): ‘Het betekent dat we alle wettelijke spelregels netjes hebben gevolgd en dat de cijfers kloppen. De financiële processen binnen de gemeente zijn dus op orde.’

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.