Landgraaf Koerier

Menu

Spektakelband van start: groot enthousiasme en een vervulde behoefte

Muziek maken kan iedereen. Maar voor mensen met een verstandelijke beperking is dit niet altijd vanzelfsprekend. Daarom startte SMK afgelopen week de Spektakelband: Een band voor mensen met een verstandelijke beperking.

Onder muzikale leiding van docent en muziektherapeut Bert Dirks – en met begeleiding van een handvol vrijwilligers – ging de eerste repetitie vorige week van start. Het enthousiasme van de deelnemers was groot. Na slechts twee uurtjes repeteren passeerden al vijf liedjes de revue. Naast het muziek maken werd er ook tijd gemaakt voor een gezellige pauze met een drankje.

Muzikaal leider Bert Dirks: “Deze band voorziet in een behoefte in de regio. Met name het samen muziek maken, buiten de bekende omgeving, maar wél met gelijkgestemden, maakt de Spektakelband een mooie aanvulling op het aanbod in de vrije tijd dat er al is voor de doelgroep.”

SMK deed vooronderzoek met onder andere een werkbezoek bij de bekende Jostiband. Informatie over de muzikale methodiek en allerlei praktische tips werden meegenomen naar Kerkrade en omgeving, om goed beslagen ten ijs te komen.

De Spektakelband repeteert de komende weken iedere woensdagavond bij SMK in Kerkrade. Op woensdag 28 juni om 19:00 uur staat het eerste concert gepland in de kleine zaal van HuB.Kerkrade.

“Dirks: We kijken nu al uit naar de komende repetities en het eerste concert. Dat is een mooie gelegenheid om aan de omgeving te laten zien wat samen muziek maken kan betekenen.”

De Spektakelband heeft nog ruimte om te groeien. Wie interesse heeft, leest meer over de Spektakelband op www.smkparkstad.nl/spektakelband

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.