Landgraaf Koerier

Menu

27e Eurode Rolstoelwandeldag op 19 augustus

Op zaterdag 19 augustus 2023 vindt de 27e editie plaats van de Eurode Rolstoelwandeldag. Dit jaarlijks terugkerend grensoverschrijdend evenement vindt afwisselend plaats in Herzogenrath en Kerkrade. Dit jaar is Herzogenrath weer aan de beurt en is het schoolcentrum Herzogenrath (Bardenbergerstrasse 72) als ontvangst en verblijfsplaats voor deze wandeldag gekozen.

 

Deze dag wordt georganiseerd door Forum für Menschen mit Behinderung Herzogenrath in samenwerking met de Zonnebloem afdeling Kerkrade Noord/Oost.  

 

De organisatie hoopt dit jaar weer een groot aantal rolstoel- en scootmobielgebruikers uit de Euregio te kunnen verwelkomen. De laatste jaren nam een groep van 150 – 200 personen deel aan dit evenement. De begeleiding wordt verzorgd door familie, vrienden of vrijwilligers. Ook wordt ondersteuning geboden door BB Medica en het Rode Kruis.

 

De organisatie is er alles aan gelegen om dit evenement voor de deelnemers tot een onvergetelijke dag te maken. De rolstoelwandeldag begint om 09.30 uur en een lange sliert rolstoel- en scootmobielgebruikers met begeleiders trekt vanaf 11.00 uur door het prachtig wandelgebied van het Broichbachtal. Er kan gekozen worden uit 2 afstanden (3,5 km of 7 km). Na afloop van de wandeling wordt de deelnemers een gemeenschappelijke maaltijd aangeboden. Vervolgens kunnen de deelnemers genieten van passende muziek met Stefan Miehling en de Rasselbande. Met een traditionele tombola  zal deze 27e editie van de Eurode Rolstoelwandeldag om 17.00 uur worden afgesloten. De eigen bijdrage wordt bewust laag gehouden en bedraagt € 9,00 per deelnemer. Dit kan alleen gerealiseerd worden door financiële steun van meerdere organisaties en sponsoren.

 

Inschrijven voor deelname is mogelijk tot uiterlijk 15 juli. Voor verdere informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Frans Driessen (tel. 0630410336) of per email fhm.driessen@home.nl.        

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.