Landgraaf Koerier

Menu

Landgraaf: Franssen Franken Ronde Heerlen

Ontmoet de wielerhelden uit de Tour de France

Vrijdag 28 juli, de eerste vrijdag na de Tour de France, is het weer feest in Heerlen centrum. Diverse elite wielrenners in hun kleurrijke teamshirts strijden om de winst en aansluitend heerlijk ontspannen op het Pancratiusplein en de Bongerd.


Bijna klaar

Organisator Chris Tiekstra geeft aan dat het organisatie er klaar voor is.
“De bestuursleden van de Stichting Cyclocross Heerlen organiseren dit feestje al voor de 32ste keer. En we blijven het leuk vinden. De voorbereidingen zijn zo goed als af, nu gaat het nog om de puntjes op de i”.

 

“Vervolgens zijn we de komende weken druk bezig met het vastleggen van de renners. Een spannend verhaal, want wij hebben natuurlijk geen onbeperkt budget. Het is een kwestie van bieden, hopen dat de renner beschikbaar is en dat zijn ploeg toestemming geeft. Als alles goed uitkomt wordt het contract getekend. En vervolgens gaan we op zoek naar de volgende. Natuurlijk willen wij enkele grote namen, maar je moet ook wachten op het verloop van de Tour. Wie doen het uitzonderlijk goed en wie voldoet niet aan de verwachtingen”, aldus Chris Tiekstra.

 

Paracycling
Uiteraard staat ook paracycling weer op het programma tijdens de Franssen Franken Ronde. Met als onbetwist boegbeeld Mitch Valize. Chris Tiekstra over het doel achter deze wedstrijd;

“Mitch doet het geweldig en omdat hij in Heerlen woont zet hij onze stad echt op de kaart. Zijn medailles tijdens de Olympische Spelen 2022 en zijn vele Nederlandse en internationale titels maken Mitch tot een succesvol topsporter. Mede op zijn verzoek hebben wij paracycling destijds in het programma opgenomen.”

 

“Dit onderdeel van de Franssen Franken Ronde is door de KNWU aangewezen als NHC- wedstrijd. Dat staat voor Nationale Handbike Competitie, een serie wedstrijden waarbij de deelnemers punten kunnen behalen voor het eindklassement.”

 

Dankbaar

De organisatie is blij met de ondersteuning door de gemeente Heerlen, de partners en de sponsoren. Samen dragen zij voldoende bij om dit evenement te kunnen organiseren en om de Franssen Franken Ronde Heerlen zonder entree mogelijk te maken. Het publiek kan daardoor gratis genieten van de toppers uit de Tour de France en een gezellig dagje uit.

 

Heerlen ademt wielrennen
De eerste vrijdagavond na de Tour de France. Hartje zomer. In de stad is het afgeladen vol met mensen uit de hele regio. Onder het genot van een glaasje wijn, een biertje of een cola genieten van de live muziek op het Pancratiusplein en de Bongerd of ergens anders langs het parcours. En terwijl de zon langzaam ondergaat, koerst de nationale én internationale top van de wielerwereld over het parcours.

De vrijdag start traditiegetrouw om 15.00 uur met de WielerPlaza op het plein voor de schouwburg, op de Bongerd en op het Pancratiusplein. Hier worden producten gesampeld, zijn lekkere hapjes en drankjes te koop.

 

De toegang van de Franssen Franken Ronde Heerlen is gratis.

 

Programma
15.00 uur      WielerPlaza Van Grunsvenplein
17.30 uur      Parcours verkennen Paracycling
18.00 uur      Start Paracycling
19.30 uur      Start tijdrit heren
20.00 uur      Reclamekaravaan
20.30 uur      Start heren
22.00 uur      Finish heren / Start feest op horecapleinen

 

Kijk voor meer informatie op www.FranssenFrankenRondeHeerlen.nl.

Volg ons op Facebook.com/FranssenFrankenRonde, Twitter.com/FFRHrln.

Instagram.com/franssenfrankenronde, linkedin.com/company/franssenfranken-ronde.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.