Landgraaf Koerier

Menu

Een veelkleurig palet aan nieuwe cursussen bij de Vrije Akademie in Landgraaf en Kerkrade

Open dag bij de Vrije Akademie in het (Flexiforum) Spekhofstraat 15 in Kerkrade en in de Voeëgelsjtang 12 in Landgraaf op zondag 10 september 2023 van 11.00 tot 15.00 uur.

 

De Vrije Akademie werkt met professionele kunstdocenten en is sinds 2021 een gecertificeerd kunstencentrum. U kunt vragen stellen en kennis maken met de kunstdocenten en alle informatie krijgen over zo’n 60 cursussen op de open dag. Er is van alles te doen en te zien.  In Kerkrade zijn 2 nieuwe jonge vakkrachten aanwezig die u alles kunnen vertellen over nieuwe cursussen  edelsmeden. Tevens kunt u in Landgraaf informatie ophalen over een nieuwe cursus kunstgeschiedenis en het pottenbakken eens ervaren. Er zijn ook komend cursusjaar weer diverse losse workshops gepland zoals bijvoorbeeld een sjaal vilten, werken met droogbloemen, kralen van keramiek, mozaiëk en zeepjes maken.

 

Diverse cursussen tekenen & schilderen in de Spekhofstraat 15 in Kerkrade en in Landgraaf, An de Voeëgelsjtang 12

De cursussen schilderen bieden uiteenlopende technieken zoals ‘schilderen in olieverf, acryl, aquarel, pastel, abstract schilderen met acryl, model en portretschilderen. Alle cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en worden gegeven in groepen waarin iedereen ook individueel wordt begeleid en zijn eigen stijl ontwikkelt. In Kerkrade starten onder andere Martijn van Erp, Wim Albrink, Joop Noordkamp en Esther Bour weer met hun cursussen tekenen & schilderen. In Landgraaf gaan Martijn van Erp en Ton Laeven (schilderen zoals de oude meesters) starten met een nieuwe schildercursus. Thea Dautzenberg geeft in Kerkrade de intuitieve cursus schilderen via de methodiek van ‘Vedic Art’. De lessen en workshops worden gegeven door vakkrachten; ‘toppers’ die vanuit hun opleiding en passie grote affiniteit hebben met het vak en dit kunnen overbrengen op de cursisten.

 

Cursussen boetseren & keramiek, pottenbakken, edelsmeden en fotografie

Marlies Noordkamp, Marjo Boesten, Ivon Drummen en Maria Stams starten met nieuwe cursussen in boetseertechnieken en portret & model. Ook voor edelsmeden, pottenbakken en digitale fotografie kunt u terecht bij ervaren docenten op onze open dag en allerlei vragen stellen. Saïd ten Brinke zal een presentatie geven over zijn fotografiecursussen voor beginners en gevorderden in Kerkrade. In Kerkrade kunnen volwassenen bij Arno Sijben deelnemen aan de cursus ‘verbeeldingskracht’. Deze cursus sluit aan bij hoe kunstenaars ‘denken en werken’ en is bedoeld voor volwassenen die zich willen ontwikkelen volgens aanpak die past bij profesioneel kunstenaarschap.

 

Orientatiecursus kunstacademie en het open jongerenatelier

Wil je weten of de kunstacademie voor jou een geschikte opleiding is? Dan is de Oriëntatiecursus Kunstacademie echt iets voor jou! Een aantal professionele docenten verzorgen diverse blokken in deze cursus in diverse technieken zoals tekenen, schilderen, kunstgeschiedenis, druktechnieken, fotografie, 3D en theatervormgeving. In deze cursus wordt aan opdrachten gewerkt waardoor een basis ontstaat die aansluit bij de inzet die men verwacht op de kunstacademies. In de eindfase gaan de deelnemers aan de slag met het presenteren en exposeren van hun werk. Als de deelnemer deze cursus met een goede beoordeling bij de Vrije Akademie afsluit, wordt hij of zij toegeleid naar de kunstacademie in Maastricht. Er zijn ook andere mogelijkheden voor  jongeren zoals het open jongeren atelier in Landgraaf en een speciale cursus tekenen en schilderen (Young Akademie).

 

 

Fabulous Fashion, Kleileuk, kunst-bouwers, striptekenen en tekenen & schilderen voor de jeugd in Kerkrade en in Landgraaf

Nieuw is de cursus ‘kunst-bouwers’ in Kerkrade waarin kinderen gaan bouwen met diverse materialen. In de Fashion-cursus in Kerkrade gaan kinderen aan de slag met het maken van kleding, een ‘moodboard, ontwerpen en kennis over vormen en materialen. In ‘Kleileuk’ in Landgraaf kunnen ze bouwen en boetseren met klei. Op zaterdagochtend kunnen de kinderen in Landgraaf werken in het creatieve jeugdatelier waarin van alles aan bod komt zoals tekenen, schilderen, met klei, stof of papier maché. Er is ook een aparte cursus tekenen & schilderen op woensdagmiddag in Kerkrade. Verder kan er op woensdagnamiddag striptekenen worden gevolgd in Kerkrade en in Landgraaf op dinsdagnamiddag. Er zijn mogelijkheden om via het jeugdfonds sport & cultuur financiële ondersteuning te krijgen.

 

‘Samen creatief’; creatief bezig zijn voor € 3 per keer

Samen creatief is op maandag, dinsdag en donderdagmiddag in Landgraaf en op maandag tot en met donderdagmiddag en vrijdagochtend in Kerkrade. Op deze middagen kan iedereen aansluiten. Er wordt van alles gedaan zoals schilderen of werken met klei of hobby materialen. De bijeenkomsten staan in het teken van contact, ontmoeting en samen creatief bezig zijn.

 

U kunt ook op werkdagen bellen met de Vrije Akademie (045-7370302), stuur een mail met uw vragen naar info@vaparkstad.nl of neem een kijkje op onze website www.vaparkstad.nl Via de site kunt u ook informatie opvragen of zich inschrijven.

 

Open dag: zondag 10 september 2023 van 11.00 tot 15.00 uur in An de Voeëgelsjtang 12 Landgraaf en in Kerkrade in Spekhofstraat 15  

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.