Landgraaf Koerier

Menu

11-11 Kirchroa keert terug met lustrumeditie!

Het evenement 11-11 Kirchroa keert op zaterdag 11 november 2023 terug op de Kerkraadse Markt met een lustrumeditie. De 5e editie start aansluitend aan de officiële opening van het carnavalsseizoen om 11.11 uur door de Kirchröatsjer Vasteloavends Verain 1936. Organisator Hans Hirsch presenteert aansluitend een dagvullend programma tot 18.11 uur met live-optredens van vele Kerkraadse artiesten. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) is verheugd over het initiatief om een doorstart te maken: “We hebben als gemeente dit evenement van begin af aan omarmd en zullen dit burgerinitiatief ook blijven ondersteunen. Tegelijkertijd draagt 11-11 Kirchroa bij aan het behoud van de carnavalscultuur in onze stad”.

Programma
Hans Hirsch presenteert met 11-11 Kirchroa een doorlopend programma op de Markt met de volgende line-up:

 

11:45 uur        Jo Smeets
12.15 uur        René Reulings
13.00 uur        Danny Pouwels
13.30 uur        De Heringbiessere
14.00 uur        Jevelles
14.30 uur        Duo De Radies
15.00 uur        Los Mar Joa
15.30 uur        Reënboagkloeb Haander

16.00 uur        D’r Letste Sjrai
16.30 uur        Radauw

17.00 uur        Wiesse Sjwaam
17.30 uur        ’t DreiJestirn va Limburg

 


Doorstart burgerinitiatief
Hirsch meldde zich afgelopen jaar bij de gemeente. Hij vroeg om het carnavalsevenement dat ontstond als burgerinitiatief te behouden voor de stad. Deze rascarnavalist presenteerde eerdere edities en wil de traditie van dit event bij de start van het seizoen voortzetten.

Over Hans Hirsch
Hirsch is geboren en getogen in Kerkrade en opgegroeid in het Rolduckerveld. Carnaval is bij Hirsch met de paplepel ingegoten. Vader Herman Hirsch is bekend van diverse sjlaagers en als dialect-schrijver. Op 6-jarige leeftijd liep Hirsch al mee met de Koninklijke “Auw “ Harmonie St. Cecilia van Kerkrade om de prins te begeleiden bij het carnavalsseizoen. In maart 2023 won Hirsch de Einzelgängeroptocht in Wijlre, en hij ontving de Narrekap 2023 uit handen van de Kirchröatsjer Vasteloavends Verain 1936. In het dagelijks leven is Hirsch medewerker maatschappelijke zorg in de gehandicaptenzorg en samen met zijn vrouw actief bij Bloemsierkunst Tamara in Kerkrade West.

5e editie in 2023

Hans Hirsch formeerde een organisatieteam, met als een doel een sfeervol en kwalitatief 11-11 Kirchroa op zaterdag 11 november 2023 neer te zetten. Dat wordt dan de 5e editie op de Kerkraadse Markt. Hirsch zoekt nog ondersteuning bij de organisatie en doet een oproep voor vrijwilligers. Er zijn zowel mensen nodig voor de voorbereidende werkgroep als op de dag zelf. Meebouwen aan dit mooie evenement? Meld je dan via beleef@kerkrade.nl.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.