Landgraaf Koerier

Menu

Gemeenteraad Landgraaf betuigt medeleven en roept op tot verbinden en begrip

De gemeenteraad van Landgraaf betuigt zijn diepe medeleven met alle slachtoffers en nabestaanden van de aanslagen die  plaatsvonden in Israël. Ook bij de gebeurtenissen die daarop volgden, was het leed voor onschuldige burgers nauwelijks te overzien.

 

Op verzoek van een meerderheid van de raad wappert vanaf donderdag 12 oktober de vlag van Israël bij het Burgerhoes wapperen als teken van solidariteit. Deze symbolische daad staat voor een wereld waarin niemand wordt uitgesloten. De vlag moet troost bieden aan inwoners die in onzekerheid verkeren over het lot van vrienden en familie in het getroffen gebied.

 

Diepe zorgen

De gemeenteraad uit zijn diepe zorgen over de laatste ontwikkelingen in het getroffen gebied. In deze uitdagende tijden roept de gemeenteraad alle inwoners van Landgraaf op om elkaar niet uit het oog te verliezen, elkaar blijvend te steunen en in gesprek te blijven over de zaken die ons bezighouden.

 

Naar elkaar luisteren

De oproep van de gemeenteraad luidt: “Laat ons allen naar elkaar luisteren en begrip tonen voor de diverse standpunten. Vooral wanneer we te maken hebben met een onderwerp dat gekenmerkt wordt door een bijzonder gecompliceerde geschiedenis, waarbij genuanceerd denken gemakkelijk verloren kan gaan en we voorbijgaan aan menselijk leed.”

 

De gemeenteraad van Landgraaf staat achter de gedachte dat dialoog en begrip essentieel zijn in het bevorderen van vrede en solidariteit. Zowel op lokaal als internationaal niveau.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.