Landgraaf Koerier

Menu

Landgraaf realiseert flexwoningen als mede-oplossing voor het woonprobleem  

In het voorjaar van 2025 gaan de gemeente Landgraaf en woningcorporatie HEEMwonen 16 kwalitatieve, tijdelijke woningen (flexwoningen) realiseren. Deze komen op de groenvoorziening aan de Sabastraat in de buurt Lichtenberg. De flexwoningen zijn bedoeld voor mensen met een (acuut) huisvestingsprobleem. Het kan gaan om starters op de woningmarkt, mensen met een verblijfsstatus of mensen die na een scheiding of woningbrand dringend op zoek zijn naar woonruimte. Dankzij de flexwoningen krijgen deze doelgroepen een dak boven hun hoofd terwijl ze zoeken naar permanente woonruimte. 

 

Flexwoningen zijn moderne, duurzame woningen met één of twee slaapkamers die volledig in een fabriek worden geproduceerd. Ze worden kant-en-klaar op de locatie geplaatst. Hierdoor kunnen er snel extra woningen worden gerealiseerd. Dat is nodig, omdat de vraag naar betaalbare huurwoningen in Landgraaf groter is dan het aanbod. De flexwoningen blijven maximaal 15 jaar op het grasveld aan de Sabastraat staan. Het gaat in totaal om 16 woningen. De flexwoningen zijn bedoeld als tijdelijke woonruimte voor 1- tot 3-persoons huishoudens die hier maximaal 2 jaar wonen. Deze woonoplossing biedt mensen een stabiele basis om op zoek te gaan naar permanente huisvesting.

 

In gesprek met bewoners

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.