Landgraaf Koerier

Menu

Kerstmarkt in het Flexiforum

Feestelijke onthulling van een kunstwerk, workshop en kerstmarkt in het Flexiforum op woensdag 13 december tussen 13.00 en 16.00 uur in Kerkrade

Op woensdag 13 december 2023 staat een bijzonder moment op de agenda: de onthulling van een prachtig kunstwerk in de vorm van een wandkleed. En mogelijk hebt u als lezer hieraan meegewerkt! Dit wandkleed is gemaakt door meer dan 200 betrokken inwoners van Kerkrade. De eervolle taak om het kunstwerk te onthullen zal worden vervuld door wethouder Jo Paas om 15.30 uur in het Flexiforum bij de Ruil winkel.

Dit unieke wandkleed is het resultaat van het project “Tsezame; wat geef jij door?”. In 2023 waren er veel activiteiten waarin de deelnemers 200 kleine kunstwerkjes hebben gemaakt die elk gekenmerkt worden door een grote diversiteit in technieken en afbeeldingen. Deze individuele kunstwerken zijn samengebracht tot één groot indrukwekkend wandkleed. Het kleed toont de verscheidenheid en creativiteit van de gemeenschap in Kerkrade.

Het project startte in 2021 met het maken en bewerken van de figuren van d’r Joep en ontwikkelde zich tot doorgeeftassen en kleine kunstwerken met als thema Kerkrade. De kerstmarkt wordt georganiseerd door de Vrije Akademie Parkstad en in samenwerking met De Ruil winkel en het Flexiforum.

Naast de onthulling, kunnen de bezoekers van de kerstmarkt genieten van een expositie van cursisten van de Vrije Akademie Parkstad, een warm drankje en de verkoop van kleine kunstwerkjes vervaardigd door Levanto, Radar en Mondriaan. De opbrengst van de verkopen zullen worden besteed aan de aanschaf van nieuwe materialen. Daarnaast wordt er een gratis workshop aangeboden waarbij deelnemers kersthangers of broches van textiel kunnen maken. Uiteraard mag de Kerstman niet ontbreken bij deze feestelijke gelegenheid.

Kom gezellig langs en geniet van dit artistieke spektakel onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Een evenement dat de kunst en saamhorigheid in Kerkrade op een prachtige manier viert. Gewoon binnenlopen op woensdag 13 december tussen 13.00 en 16.00 uur kan!

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.