Landgraaf Koerier

Menu

Kennedymars 30 maart

Op paaszaterdag 30 maart 2024 vind de 59e editie van de Kennedy-Mars Sittard plaats, met 80 km één van de langste wandeltochten in Nederland. Daarnaast kan ook worden gekozen voor de Swentibold-Mars van 40 km of voor de Mini-Mars van 10 km. Vertrek-en aankomstplaats is de gezellige Markt in de historische binnenstad van Sittard. De Kennedy-Mars start om 5.00 uur ’s ochtends, de Swentibold-Mars om 10.00 uur en de Mini-Mars om 12.00 uur.  Alle drie de tochten genieten een grote belangstelling.  De inschrijving opent traditioneel om 1 januari 2024 om 0:00 uur. 

 

Durf jij de uitdaging aan? Ga dan naar www.kennedymars.org en schrijf je in.

 

Beschrijving Kennedy-Mars Sittard

Op 20 april 1963 liepen zeven jongens en drie meisjes van het Bisschoppelijk College in Sittard, naar Amerikaans voorbeeld, de eerste Kennedy-mars in Nederland. 80 km wandelen in 20 uur tijd. Een prestatie van formaat! De Kennedy-Mars Sittard is daarmee de oudste Kennedymars van Nederland. Tegenwoordig vindt de Kennedy-Mars Sittard ieder jaar op de zaterdag voor Pasen plaats. 

De Kennedy-Mars Sittard is een wandeltocht van 80 km. De eerste Kennedy-Mars Sittard vond plaats in 1963. De route loopt door Nederland en Belgisch Limburg. De route voert hoofdzakelijk over vlakke en geasfalteerde wegen, met uitzondering van enkele historische kernen. Onderweg doe je diverse verzorgingspunten aan waar voeding wordt verstrekt en een EHBO-team klaar staat. Op de meeste verzorgingspunten is ook een massagepost aanwezig. Wanneer je de Kennedy-Mars reglementair uitloopt en binnen de gestelde tijd ontvang je een aandenken.

De Kennedy-Mars Sittard kent twee varianten: de recreatieklasse en de wedstrijdklasse

 

Beschrijving Swentibold-Mars.

80 km voor jou te veel? Gelijktijdig met de Kennedy-Mars Sittard organiseren wij ook de Swentibold-Mars van 40 km. Een wandeltocht met minder kilometers maar dan wel met de kenmerkende sfeer van de Kennedy-Mars!

Wij organiseren de Swentibold-Mars sinds 2007. De route van de mars voert door het Land van Swentibold en sluit aan op de route van de Kennedy-Mars. De mars voert hoofdzakelijk over vlakke en geasfalteerde wegen en is recreatief van aard.

 

Beschrijving Swentibold-Mars.

Gelijktijdig met de Kennedy-Mars Sittard organiseren wij de Mini-Mars van 10 km.

Wij organiseren de Mini-Mars sinds 2005. De route van de mars voert door de kerkdorpen Einighausen en Limbricht en sluit aan op de route van de Kennedy-Mars. De mars voert hoofdzakelijk over vlakke en geasfalteerde wegen en is recreatief van aard.

 

Informatieavond

Nog nooit de Kennedy-Mars gelopen? Of ben je wel gestart maar heb je hem nog nooit uitgelopen? Kom dan naar onze informatieavond op dinsdag 9 januari 2024 in Kasteel Limbricht. Deze informatieavond wordt samen met onze supersponsor Mulders dé Buitenspecialist georganiseerd.

In samenwerking met Wandelen met Victor en Mulders dé Buitenspecialist, voorzien we jou van nuttige informatie om de Kennedy-Mars goed voorbereid te kunnen wandelen. Ook vertellen wij jou wat je kunt doen zodat je de dag erna nog goed ter been bent. Onderwerpen als training, kleding en schoeisel zullen deze avond de revue passeren.

De deuren gaan open vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:15 uur. Adres is Allee 1, 6141 AV Limbricht

De informatieavond is geheel gratis en gaat door bij minimaal 10 aanmeldingen. Meld je aan via informatieavond@kennedymars.org.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.