Landgraaf Koerier

Menu

Prikkelbaard: Stop met grootschalige evenementen

Grote financiële rampspoed bij alle organisaties die de afgelopen tijd doende zijn geweest met het realiseren van grote evenementen. Of het nu over de Floriade gaat of over het WK Wielrennen of welk ander groot evenement dan ook: het levert alleen maar financieel verlies op. De burger komt niet meer. Het tijdsbeeld is er absoluut niet meer naar. Niemand heeft nog pecunia “flüssig”. Sponsoren geven de pijp aan Maarten en de burgers geven geen geld meer uit aan buitensporige zaken.

Allereerste zorg is dat er voldoende financiën zijn voor huis, haard, en voeding. Als er dan nog wat over is dan komt kleding en vervoer aan bod. Verstandig. En is er in het bijzondere geval nog wat kleingeld over dan blijft dat in de beurs want je weet vandaag de dag absoluut niet wat de dag van morgen brengt. Als je het bovenstaande weet als organisatie dan weet je ook dat het geen zin meer heeft om een groot evenement op te zetten. Of je moet genoegen nemen met een forse verliespost. Maar welke zichzelf serieus nemende organisatie tekent hiervoor?

Juist ja, als je logisch denkt zeg je: niemand dus. Voorlopig stoppen met grootdenkerij en terugkeren naar de jaren vijftig. Toen waren er ook geen grote evenementen en ging je al uit je dak als er kermis was of communie of een huwelijk. Familiebijeenkomsten waren toen altijd lekker ongedwongen en hartstikke leuk. Want ook met weinig in de pocket kun je door creatief te zijn toch een leuk feestje houden. Lekker knus in eigen kleine familiaire kring. Een tijd lang dan maar geen grote festiviteiten en uitgaven meer.

Laten we ons het lied uit 1949 van Jupp Schmitz maar eens voor de geest halen: Wer soll das bezahlen, wer hat soviel pinke pinke! Voor liefhebbers: op YouTube krijg je de gehele tekst.

GVR

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.