Landgraaf Koerier

Menu

Scouts halen weer het vredeslicht naar Landgraaf

De foto toont een sfeerbeeld van de plechtigheid van vorig jaar.

De foto toont een sfeerbeeld van de plechtigheid van vorig jaar.

Dit jaar wordt voor de 27ste keer in de geboortegrot van Jezus in Bethlehem door een tienjarig kind het Vredeslicht ontstoken aan de daar eeuwig brandende vlam. Dit licht wordt door Scouts over de hele wereld verder verspreid. Zo gaat de vlam per vliegtuig naar Wenen en wordt daar doorgegeven aan ongeveer vijfduizend scouts uit 25 Europese landen. Per touringcar gaat het licht dan onder andere naar Utrecht, waar het vanaf 22 december wordt verspreid.

Scouts van Scouting St. Tarcisius, Scouting Pius XII en dit jaar voor het eerst ook Scouts van Scouting de Pioniers Oude Mijnstreek reizen  dit jaar op 21 december af naar Utrecht om het Vredeslicht van Bethlehem op te gaan halen.

Aankomst in Landgraaf van het Vredeslicht wordt verwacht omstreeks 16.30 uur in Winkelcentrum Op de Kamp op het Raadhuisplein. Opluistering van de binnenkomst vindt plaats door zang van koor Rejoice en het jeugdkoor Nieuwenhagerheide. Enkele mooie woorden zullen gesproken worden door o.a. Pastoor Geudens, Dominee  Soethoudt en burgemeester Vlecken. Met warme chocomel, een versnapering en een knapperend vuur zal het weer een heerlijke gebeurtenis worden.

Brengt u zelf een lantaarntje mee? Dan kunnen de Scouts het Vredeslicht doorgeven aan u en wellicht dat u weer een ander verblijdt met het doorgeven van het Vredeslicht.

Op Kerstavond zal het Vredeslicht tevens binnengebracht worden in de gezinsmis van de Heilige Familiekerk (Lichtenberg) om 17.30 uur. Om 19.00 uur in de gezinsmis van de Heilige Petrus en Pauluskerk (Schaesberg). Om 19.30 uur bij de gezinsmis van de Heilig Hart van Jezus kerk te Nieuwenhagerheide.

Als laatste om 24.00uur in de nachtmis aan de Kapel aan de Kleikoeleweg.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.