Landgraaf Koerier

Menu

Carnaval | Hootkuulle trappen op 28 februari af

De Hootkuulle op de ‘buun’ in 2013.

De Hootkuulle op de ‘buun’ in 2013.

Op vrijdag 28 februari a.s. organiseert C.V. De Hootkuulle, de carnavalsvereniging van Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen, haar traditionele Galazietsoeng voor de 32e keer. Plaats van handeling is de tot Narrentempel omgebouwde Harmoniezaal aan het Sunplein te Nieuwenhagen. De zaal gaat open om 19.30 uur en de entree is vrij. Omstreeks 20.11 uur betreden de ‘jonge va de Hootkuulle’ met in hun midden Prins Ronald I  ‘de buun’  en trappen de Vastelaovend 2014 af.

Een keur van welbekende artiesten, allen afkomstig uit de kweekvijver van Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen, zijn al wekenlang in de weer om er een onvergetelijke show van te maken. Bandparodie, zang, dans en live-muziek alles gaat over de bühne, met als beloning het felbegeerde kuulke en muulke. De alom bekende Sjpasskapel de Trekzek, als ook de Belvauer Knuppele en de Bitterbölkes, zullen de geheel vernieuwde buun van de Hootkuulle betreden en een spetterende optredens verzorgen. Daarnaast zal de band Kölsch Platt de zaal in ‘richtige Kölsche Stjimmung’ brengen.

Als de bus ‘oes Bleijderheide’ op tijd het Sunplein bereikt, zal ook nog ut Clara Zoerbier ten tonele verschijnen.

Hoogtepunt van de avond is en blijft natuurlijk de proclamatie van de nieuwe prins of prinses.

Op dinsdag 4 maart organiseert de Harmonie weer het Optochtbal in de Harmoniezaal aan het Sunplein. Tijdens het Optochtbal worden de winnaars van de ‘Landgraaf Optoch’ bekendgemaakt. Terwijl  de volwassenen zich amuseren in de grote zaal, kunnen de jonge carnavalisten naar hartenlust springen, dansen en sjoenkelen op de bühne. Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen en DJ Sound 4 Ever staan garant voor urenlang stjimmung, sjpass en plezeer in d’r Harmoniezaal.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.