Landgraaf Koerier

Menu

Cécile Geuskens geeft kinderen naailes

Enkele kinderen geconcentreerd aan het werk in het naai-atelier.

Enkele kinderen geconcentreerd aan het werk in het naai-atelier.

De derde kindernaaicursus is onlangs weer van start gegaan. Eén keer in de twee weken op woensdagmiddag komt een groepje creatieve meisjes bij elkaar in ’t Patronaat van Jong Nederland Waubach. Met twee bekende gezichten en drie nieuwe is het groepje weer compleet en zal de komende weken op woensdagmiddag in het patronaat aan de Kerkstraat te Landgraaf te vinden zijn.

Vol enthousiasme is begonnen aan het zelf maken van een tas. Dit gebeurt uiteraard met een heuse naaimachine. Onder leiding van Cécile Geuskens worden de meisjes wegwijs gemaakt in de bediening hiervan en kunnen ze al meteen de eerste les aan de slag.

Tijdens de hele cursus leren de kinderen van alles te maken, zoals bijvoorbeeld een kussen van oude jeans, een grappige knuffel of een handig tasje. Maar ook een kledingstuk hoort aan het einde van de cursus tot de mogelijkheden.

Het is ontzettend leuk om te zien hoe creatief sommige kinderen zijn en zelf heel leuke ideeën hebben. Er zijn tal van voorbeelden waar de kinderen uit kunnen kiezen, maar nog leuker is het om je eigen fantasie te gebruiken en zelf te variëren.

Ben je nieuwsgierig en lijkt het jou ook leuk om zelf met stofjes, naald en draad te leren werken kom dan gerust eens langs en neem een kijkje tijdens één van de lessen.

Ben je ouder dan 9 jaar en wil je weten wanneer de lessen zijn of wanneer een volgende cursus start? Stuur dan een mailtje naar: j.geuskens@ziggo.nl of bel (na 18.30 uur) 045- 5330174 voor meer informatie.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.