Landgraaf Koerier

Menu

Leer echt Aziatisch koken bij Asian Cash & Carry

Leer Aziatisch kokenHeuschen & Schrouff, importeur van Aziatische levensmiddelen, timmert ook in 2014 fors aan de weg. Bij de opening van de vernieuwde Asian Cash & Carry, Valkweg 9 werd al aangekondigd dat er op termijn Aziatische kookworkshops zouden worden gegeven en die kunnen vanaf nu worden geboekt.

De Asian Cash & Carry is een van de grootste Aziatische supermarkten in de regio en is toegankelijk voor zowel particulieren als bedrijven. ‘De winkel is 250 m2 groot en staat vol met meer dan 1300 Aziatische producten, overigens maar een beperkt deel van het totale Heuschen & Schrouff assortimen,’ vertelt Anita Bazen, Sales Manager HS Retail. ’De producten in het winkelassortiment zijn vrijwel allemaal van A-merken uit diverse landen in Azië. De producten en ingrediënten zijn erg bekend en geliefd binnen de Oosterse cultuur, maar zijn voor de doorsnee Nederlander vaak onbekend of moeilijk te begrijpen. Daar willen we verandering in brengen door middel van het aanbieden van laagdrempelige kookworkshops,’ aldus Bazen. De winkel is geopend van maandag tot en mnet vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Met het organiseren van Aziatische kookworkshops wil de Landgraafse organisatie de lokale consumenten bekend maken met de traditionele bereidingswijzen en kookkunsten uit diverse Oosterse eetculturen.
Bazen licht toe: ‘De workshop is bedoeld voor mensen die, bijvoorbeeld, willen weten hoe ze dat ene heerlijke gerecht van de Chinees, die typische maaltijd uit hun vakantie in Thailand, of gewoonweg de verse Japanse sushi zelf thuis kunnen bereiden. Gespecialiseerde koks adviseren de deelnemers in de authentieke producten en ingrediënten, tevens leren ze de deelnemers ook de traditionele kooktechnieken toepassen in de moderne keuken. Ervaring is niet vereist, belangrijker is het enthousiasme en plezier in koken,’

Voor meer informatie over de kookworkshops, inschrijvingen en mogelijkheden kan direct navraag worden gedaan in de Asian Cash & Carry, per email via winkelhs@heuschenschrouff.com, per Facebook.com/asiancashcarry of telefonisch via 045-4528222.

In een nieuwe en speciaal ingerichte demonstratiekeuken naast de Asian Cash & Carry kunnen min. 6 tot maximaal. 12 deelnemers hun interesse en/of passie voor de Aziatische kookkunsten tonen. Tijdens iedere kookworkshop komt een viertal gerechten aan bod die bij inschrijving vooraf op maat kunnen worden afgestemd. Een kookworkshop duurt ongeveer drie uur. Na afloop kan iedereen genieten van de door hem/haar zelf gekookte gerechten. Deelnemen aan de kookworkshop kan individueel, met partner of als groep/team.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.