Landgraaf Koerier

Menu

Gymnastiek | Twee brons en één zilver voor junioren GV Olympia

De succesvolle formatie van Olympia: (vlnr) Lynn Arnoldussen, Kyra Nieuwkamer, Carmen Houben, Mechel Borjans, Isabel Andriessen, Roos Theunissen, Jaimy Eymael

De succesvolle formatie van Olympia: (vlnr) Lynn Arnoldussen, Kyra Nieuwkamer, Carmen Houben, Mechel Borjans, Isabel Andriessen, Roos Theunissen, Jaimy Eymael

Op zaterdag 8 februari werden in Surhuisterveen de Nederlandse Kampioenschappen groepsspringen gehouden voor junioren en senioren in de A en B lijn, de twee hoogste niveaus. Olympia had zich in november probleemloos gekwalificeerd op drie onderdelen op het hoogste niveau. Ze kwamen thuis met twee bronzen en één zilveren medaille.

Op het onderdeel tumbling (verende lange mat) hadden de Olympianen de moeilijkheidsgraad van de sprongen verhoogd. Turncentrum Twente begon als torenhoog favoriet aan deze krachtmeting, maar dat neemt niet weg dat er zeker wel medaillekansen waren voor het getalenteerde Olympiateam. Dat bleek ook wel, want de dames wisten verrassend beslag te leggen op de derde plaats.

Op toestel met minitrampoline was er in de trainingen hard gewerkt aan de handplaatsing van diverse steunsprongen. Als deze niet goed is, kost dat 0,3 punt per gymnast. Nogal belangrijk dus. De tien sprongseries van de dames junioren van Olympia verliepen prima, waardoor de jury qua uitvoering de hoogste waardering aan de Olympiadames toekende. Door een iets mindere moeilijkheidsgraad verspeelden ze weer wat punten ten opzichte van de concurrentie, maar haalden in het sterke deelnemersveld toch maar mooi de tweede bronzen medaille binnen.

Op het onderdeel minitrampoline vrij lag de moeilijkheidsgraad van het Olympiateam weer hoger dan dat van de concurrentie. De dubbele salto’s in de voorlaatste serie stonden allemaal en in de laatste serie werden zelfs de dubbele salto’s met halve schroeven prima uitgevoerd. Al dat moois leidde tot een zeer goede score, die de Olympianen zilver opleverde. Met een miniem verschil van 0,05 punten ging het goud naar KEV Vriezenveen.

Ondanks de pijn over de op een haar na gemiste gouden plak keerden de succesvolle gymnasten met hun trainers Susan Quaedflieg, Wendy Houben en Mario Sweelssen met een goed gevoel huiswaarts.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.