Landgraaf Koerier

Menu

Prins Hans I leeft

De uitzendingen van omroep Landgraaf staan de komende weken geheel in het teken van de carnaval. Van 7 tot en met 18 februari staat het programma “”Landgraaf Leeft”” op de rol. Hoofdgast in dit programma is Hans Koekoek die de komende tijd als Stadsprins Hans 1e regeert over het Landgraafse narrenrijk, zie foto. Met hem neemt presentator Ton Peters alvast een voorbeschouwing op de naderende carnaval met als hoogtepunt de optocht op carnavalsdinsdag. Eveneens aanwezig is de voltallige carnavalsvereniging van Hans 1e, de Parkstad Böck onder leiding van president Peter Oonincx. Ook aanwezig is de jubilerende CV De Ieére Road van de Sjweegelsöppers. Zij bestaan dit jaar 3 x 11 jaar. Met Prins Rene 1e, Jeugdprins Tijn 1e en president Hubert Schuncken schuift een delegatie van deze jubilerende Nieuwenhaagse carnavalsvereniging aan. Met Hubert Schunken wordt over het verleden en heden van deze vereniging gesproken. Tot slot wordt nog afscheid genomen van de scheidende stadsprinses Sandra 1e van de Spinneköpkes. Met Sandra wordt met name teruggekeken op een fantastisch jaar 2014 waarin zij de scepter mocht zwaaien over Landgraaf. Diverse gesprekken in het programma zullen muzikaal worden opgeluisterd door May Quadflieg en Jos Wetzels die hun sjlaager Doe bis mie Sjweegelsöpperke ten gehore brengen. Voor de overige liedjes zorgt het duo KortiSZonen. Dit duo,bestaande uit de broers Marcel en Raymond Cortis, dat onlangs nog de publieksprijs van het PLK won, zorgt ervoor dat de uitzending met een onvervalste polonaise wordt afgesloten. De week er na zal de grote Landgraaf-Optoch te zien zijn bij Omroep Landgraaf. De inwoners van Landgraaf kunnen dan weer genieten van de grote bonte stoet die door de straten van Schaesberg en Nieuwenhagen trekt. Ton Pagen en Ton Peters zullen het voorbij trekkend gezelschap van luchtig commentaar voorzien. Een en ander beloofd weer een spektakel te worden met name dank zij de ruim honderd inschrijvingen van groepen en einzelgängers. Als absoluut hoogtepunt zal de pronkwagen met een uitbundige prins Hans 1e de optocht afsluiten. U kunt de uitzendingen van omroep Landgraaf dagelijks volgen via Ziggo digitaal kanaal 42 en een analoog kanaal 22+. Uitzendingen zijn om 11.00, 14.00, 16.00, 19.00 en 23.00 uur. De uitzending van de optocht is te zien van enkele dagen na dinsdag tot en met vrijdag 27 februari.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.