Landgraaf Koerier

Menu

Nieuwe lichting toekomstige zwarte banders 

De afgelopen maanden heeft Karatevereniging Kan-Ku uit Landgraaf, een grote groep nieuwe leden mogen begroeten. Vaak worden karateka’s en wedstrijden onder de aandacht gebracht. Nu worden eens de nieuwelingen uitgelicht. Dit, omdat aan de kids in de leeftijd vanaf 6 jaar op een leuke, leerzame, en spelenderwijze deze prachtige verdedigingssport wordt geleerd door ervaren leraren. Karate is een zelfverdedigingssport waarin weerbaarheid, respect, discipline, zelfvertrouwen, sportiviteit, normen en waarden en fysieke en mentale ontwikkeling voorop staan. Bekend is het dat karate een positieve invloed op kinderen heeft, doordat kinderen leren om op een passende manier voor zich zelf op te komen, zonder daarbij anderen te schaden of respectloos te behandelen. Ze leren hun grenzen te bewaken en een eigen mening te hebben. Ook zie je vaak dat kinderen die weerbaar zijn, vaker voor anderen opkomen, zelfstandiger zijn en om hulp durven te vragen. Ze leren omgaan met kleine tegenslagen, en werken zo aan de opbouw van hun zelfvertrouwen. Tijdens de karate-les zijn alle leerlingen gelijk ongeacht leeftijd, geslacht, huidskleur, afkomst en eventuele beperkingen. Ook kinderen met een beperking zoals AD (H) D of PDD- NOS hebben vaak veel baat bij de duidelijke lesstructuur en de herhaling binnen het karate. Karate bestaat uit 3 onderdelen, zoals kihon ( basistechnieken ) kata ( vormen ) en kumite ( gevecht ). Al deze onderdelen dragen bij aan een positieve ontwikkeling van het kind. 

Voor inlichtingen en informatie over deze verdedigingssport of de karatevereniging Kan-Ku uit Landgraaf kunnen belangstellenden terecht op onze website www.karateverenigingkanku.nl  of vind de Karatevereniging KanKu Landgraaf op facebook.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.