Landgraaf Koerier

Menu

Archeologie centraal tijdens de Nationale Romeinenweek!

Van 25 april t/m 3 mei 2020 vindt de zevende editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen activiteiten en evenementen voor jong en oud.

Archeologie is van iedereen

Dit jaar richt de Nationale Romeinenweek zich op archeologie. Onder onze voeten liggen de resten van een wereldrijk. Wapens, tempels, aardewerk en zelfs hele schepen: de Nederlands bodem is een schatkamer. Al die voorwerpen vertellen het verhaal van de Lage Landen in de Romeinse tijd. Een verhaal dat we zonder archeologisch onderzoek nauwelijks zouden kennen. Vanaf de negentiende eeuw zijn Nederlandse archeologen begonnen ons antieke verleden te herontdekken. Een ontdekkingstocht die doorgaat tot op de dag van vandaag.

Door recente onderzoeken naar restanten uit de Romeinse tijd, door nieuwe vondsten en door de aandacht die de Romeinse limes, de grens van het Romeinse Rijk, krijgt in het kader van de gewenste nominatie als UNESCO Werelderfgoed, leren we steeds meer over Nederland in de Romeinse tijd. Ook het publiek wordt steeds meer betrokken bij het werk van de archeoloog: van ‘Citizen Science’-projecten tot meehelpen met opgravingen. Op onze website, in ons magazine en natuurlijk tijdens de activiteiten in de Romeinenweek kom je meer te weten over alle aspecten van archeologie en de Romeinse tijd in Nederland. Ga deze Romeinenweek op pad en ontdek allerlei ondergrondse schatten!

Over de Nationale Romeinenweek

De Romeinse tijd in Nederland duurde bijna vijf eeuwen en is een van de meest fascinerende periodes uit onze nationale geschiedenis. Samen met Romeinse Limes Nederland en zo’n 150 partners (zoals musea, archeologische en historische organisaties) zet RomeinenNU deze periode centraal tijdens de Nationale Romeinenweek. Net als voorgaande jaren staat de week garant voor een grote variëteit aan activiteiten en evenementen in heel Nederland: lezingen, wandel- en fietstochten, tentoonstellingen, boekpresentaties, kinderactiviteiten, culinaire bijeenkomsten en meer. Het programma zal tijdens de Romeinenweek te vinden zijn op www.romeinenweek.nl.

De Nationale Romeinenweek wordt georganiseerd door RomeinenNU in samenwerking met Romeinse Limes Nederland en wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Categories:   Evenementen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.