Landgraaf Koerier

Menu

Beste Wijnsupermarkt PLUS presenteert nieuw wijnhuis

Titel dit jaar voor 8e keer naar PLUS
 Nederlanders drinken steeds meer Franse wijn, een op de vier verkochte flessen in de supermarkten is Frans. PLUS is een goede Franse wijn verkoper. De supermarktketen viert haar titel als beste wijnsupermarkt 2020 met de introductie van het wijnhuis Maison Castel in de wijnschappen. Maison Castel is nieuw bij PLUS, afkomstig van het familiebedrijf Castel Fréres, met 21 landgoederen door heel Frankrijk.

Tijdens het onderzoek van onafhankelijk marktonderzoeksbureau Nielsen werden negen supermarkten beoordeeld op twaalf verschillende aspecten. Hierbij kreeg PLUS de hoogste cijfers en werd hierdoor de supermarkt met de beste wijnafdeling. Niet alleen de kwaliteit van de wijnen viel in de smaak. Ook de indeling van het wijnschap en de aanbiedingen met wijn scoren. Bovendien scoort de deskundigheid van de wijnadviseur in de winkel erg hoog. Bij PLUS vind je dus niet alleen het beste assortiment, maar ook het beste advies.

Elke Wolterink, wijninkoper bij PLUS: “Dit jaar komen we opnieuw als beste supermarkt van Nederland naar voren in klantonderzoek. Deze wordt jaarlijks uitgevoerd door onderzoeksbureau Nielsen naar de waardering van wijn. En weer zijn we trots! We blijven onszelf elk jaar uitdagen door op zoek te gaan naar nieuwe wijnmakers, klantvriendelijke schapindelingen te presenteren en goed te luisteren naar de klant. En deze laatste waardeert dit, want zij beoordeelden ook dit jaar negen supermarktketens op vele aspecten van de wijnafdeling. Toen we het blije nieuws een paar maanden geleden hoorden, was het echter niet gepast om dit feestje te vieren. Daarom ben ik extra blij dat we nu de wijntitel met onze klanten kunnen vieren door hen ons nieuwe wijnmerk Maison Castel te presenteren. Deze is afkomstig van het nummer 1 wijnbedrijf van Frankrijk en Europa, en past dus precies bij de nummer één wijnsupermarkt in Nederland!’
Maison Castel
Vorig jaar heeft PLUS haar wijnafdeling vernieuwd om in te spelen op de wijntrends, zoals de wijntaps en alcoholvrije wijn. Met de introductie van Maison Castel maakt PLUS de vervolgstap om de nieuwe en veranderende wijnconsument volledig te servicen. Maison Castel biedt hierbij een totaaloplossing voor de verkoop van Franse wijnen in het schap: onder één merk en met dezelfde verkoopprijs.

Met de verfijnde Maison Castel wijnen uit o.a. de bekende wijnregio Bordeaux wil PLUS haar wijnkoper laten kennismaken met wat Frankrijk nog meer te bieden heeft. Samen met de wijnverkoopadviseur kunnen klanten hun wijnsmaak meer laten ontwikkelen en hierdoor vernieuwende wijnkeuzes te maken. Uit recente IWSR onderzoek blijkt namelijk dat wijnconsumenten niet méér maar wel kwalitatiever zijn gaan wijndrinken. Ook de wijnkiezer en vernieuwde wijnafdeling van PLUS helpt klanten betere kwalitatieve wijnkeuzes te maken.

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.