Landgraaf Koerier

Menu

VISTA PRESENTEERT … DIPLOMA – DRIVE INN OP MEGALAND-TERREIN LANDGRAAF

Van 1 juli tot en met 13 juli neemt VISTA college het Megaland-terrein in Landgraaf over voor het uitreiken van het mbo-diploma aan ruim 2000 studenten.
VISTA diploma drive-inn
Op het Megaland-terrein (waar Pinkpop normaal gesproken jaarlijks plaatsvindt) maakt VISTA college een heuse VISTA diploma drive-inn. Een parcours waar de student in zijn/haar auto het diploma komt ophalen. Gezinsleden van de student mogen in de auto mee ‘op tournee’. Op het parcours zijn diverse kleine stationnetjes ingericht met als hoogtepunt het betreden van de mainstage van Pinkpop met de auto! Vanaf twee kanten rijden studenten in hun auto’s de ‘oprit’ op van het podium; het ‘PINKPOP ft VISTA-podium’. Hier vindt het officiële gedeelte plaats; het uitreiken en ondertekenen van het diploma. VISTA studenten ontvangen hun diploma op de plek waar grootheden als Bruce Springsteen, Martin Garrix, Justin Bieber, Paul McCartney en vele anderen de sterren van de hemel speelden.
Bij de andere stations vinden kleine activiteiten plaats. De onderwijsteams van de verschillende opleidingen geven hier zelf invulling aan en zorgen op die manier ook voor de persoonlijke touch, passend bij VISTA college.  Het ‘eindexamenfeestje’ wordt in de auto gevierd waarmee het eind van een tijdperk gekenmerkt wordt. De inhoud voor het vieren van dit feestje vindt de student in de ‘partybag to go’, die de student bij binnenkomst ontvangt.
Bekende Limburgers reiken diploma’s uit
Tijdens deze twee ‘diploma-weken’ ontvangt een aantal studenten hun diploma uit handen van bekende Limburgers en Limburgse hoogwaardigheidsbekleders. Zo zal Gouverneur Bovens op 1 juli om 10.00uur op het podium de eerste vier diploma’s uitreiken aan studenten van de opleidingen zelfstandig werkend kok en gastheer/ gastvrouw horeca. Op 8 juli tussen 10.00u en 12.00u maakt ook ‘mister Pinkpop’ Jan Smeets zijn opwachting op dit feest in zijn achtertuin. Voor een overzicht en planning kunt u contact opnemen met Robert Hoogenboom, stafhoofd afdeling Marketing & Communicatie.
Alternatieve diploma-uitreiking vanwege corona
In de maanden juni en juli ontvangen circa 3000 studenten hun langverwachte mbo-diploma. De reguliere diploma-uitreiking die VISTA college de afgelopen jaren heeft georganiseerd voor alle geslaagde studenten is wegens de uitbraak van het virus COVID-19 op reguliere wijze niet meer mogelijk. Voor studenten een enorme teleurstelling, dit is immers de afsluiting van hun schoolperiode op het mbo! Rekening houdende met de door de overheid gestelde maatregelen heeft VISTA college een nieuw concept bedacht om het diploma op een leuke en herinneringswaardige wijze voor de student uit te reiken.  Op deze manier kan VISTA college toch zorgdragen voor een goed afscheid van en voor de student zelf en wordt er een ‘HOERA-moment’ gecreëerd voor studenten en docenten!
 
Overige diploma uitreikingen
Naast deze VISTA diploma drive-inn op het Megalandterrein in Landgraaf zijn er ook onderwijsteams die een eigen initiatief ontplooid hebben en hun studenten op andere memorabele manieren hun diploma’s uitreiken.Vandaag hebben 36 studenten hun VEVA diploma (veiligheid en vakmanschap) ontvangen, voor de opleidingsrichtingen grondoptreden en mechatronica.  Studenten reden samen met hun gezinsleden in hun eigen auto naar de speciale tafel waar het diploma getekend werd; de motorkap van een Ford legerjeep uit de Tweede Wereldoorlog. En op 8 en 9 juli ontvangen leerlingen van VISTA VAVO Maastricht hun diploma in het MVV stadion ‘de Geusselt’ in Maastricht. De leerlingen maken hun entree langs het voetbalveld en de uitreiking van de diploma’s vindt plaats in de Vipruimte.

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.