Landgraaf Koerier

Menu

Twee nieuwe corona testlocaties in Zuid-Limburg (20-08-2020)  

In de loop van september opent GGD Zuid-Limburg twee nieuwe locaties waar mensen zich op coronabesmetting kunnen laten testen. Eén nieuwe locatie komt in Maastricht en éen in Landgraaf.

De GGD wil zo de reisafstand voor inwoners van regio Zuid-Limburg verkleinen, de testmogelijkheden verruimen en de drempel voor een coronatest verlagen. In heel Nederland is het aantal testlocaties van de GGD’en uitgebreid tot ruim 80. Voor inwoners van Zuid-Limburg zijn thans de testlocaties in Urmond en (tijdelijk) in Maastricht-MECC beschikbaar. Er komen nu twee locaties bij.

Nieuwe testlocatie Maastricht

De GGD heeft in overleg met Gemeente Maastricht een parkeerterrein aan de Demertdwarsstraat te Maastricht als locatie gekozen. Deze locatie is lokaal en regionaal goed bereikbaar omdat ze vlak langs de A2 ligt. Bijkomend voordeel is de nabijheid van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+, dat de afgenomen tests beoordeelt.

Locatie Landgraaf

In Landgraaf komt de nieuwe testlocatie op het Megalandterrein. Ook hier is voldoende ruimte en een goede bereikbaarheid door de centrale ligging in Parkstad.

De beide nieuwe testlocaties blijven in ieder geval een halfjaar open, maar vermoedelijk langer. Hier kunnen -net als in Urmond- de inzittenden van vier auto’s tegelijkertijd worden getest met een maximum van 128 auto’s per uur. Ook wie te voet of per fiets komt kan hier terecht. Er is een aparte ruimte voorzien voor het testen van kinderen. Voor het personeel worden de nieuwe teststraten geheel winterproof uitgevoerd.

De teststraten zijn zeven dagen per week open. De duur van de openstelling is afhankelijk van het aantal afspraken en wordt in de avonduren tot een minimum beperkt. De route naar de testlocaties wordt duidelijk aangegeven.

Voorlopig: coronatests in parkeergarage MECC

De realisatie van de nieuwe testlocaties duurt nog even. Tijdelijk neemt de GGD nu coronatests af in de parkeergarage P5 van MECC Maastricht. De hier aangeboden tests zijn vooral bedoeld voor studenten. Maar ook andere inwoners kunnen hier met de fiets of te voet terecht voor een test. Er is geen mogelijkheid om met de auto deze teststraat in te rijden.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten die passen bij het coronavirus via 0800 1202 een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD. Dat kan ook online via Rijksoverheid». Voor vragen over corona kunnen mensen terecht bij de Corona informatielijn van GGD Zuid Limburg, 088 880 5005.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.