Landgraaf Koerier

Menu

Landgraafse woningmarkt

De Provincie Limburg gaat bijdragen aan de Landgraafse woningmarktopgave. Gedeputeerde Andy Dritty en wethouder Bart Smeets tekenden daarvoor vandaag de ‘Samenwerkingsagenda KLC Landgraaf’. Dit is alweer de 7e Samenwerkingsagenda die de Provincie Limburg sluit op basis van het Kader Kwaliteit Limburgse Centra, dat eind 2019 door Provinciale Staten is vastgesteld. De financiële bijdrage van de Provincie is 750.000 euro. Met deze bijdrage wordt een totale investering in Landgraaf mogelijk van ongeveer 9.9 miljoen euro.

Kwaliteit Limburgse Centra (KLC)

De ‘samenwerkingsagenda KLC Landgraaf’ is een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Landgraaf en de Provincie Limburg, waarin afspraken zijn vastgelegd om samen te investeren in de kwaliteit van de Limburgse centra; in de woningmarktopgave van de gemeente Landgraaf. Voor Landgraaf betekent dit dat er voor ongeveer 9,9 miljoen euro in de centra van Schaesberg en Ubach over Worms wordt geïnvesteerd. Ook in Lauradorp wordt gezorgd voor een kwalitatieve upgrade.

Wethouder Bart Smeets is zeer verheugd over deze investering: “Grote aantallen woningen kunnen we niet meer bouwen. Daarom is het belangrijk om de goede woningen te bouwen op de juiste plek. Zo willen ouderen kleiner wonen en dicht bij winkels. Als we dit mogelijk maken, komen er elders weer geschikte woningen vrij voor gezinnen. Dat zorgt voor doorstroming. Zo kunnen straks veel meer inwoners het huis vinden in Landgraaf dat aan al hun wensen voldoet.”

“Voor de Provincie is het van groot belang dat er beweging komt in de woningmarkt. De juiste woning, op de juiste plek, op het juiste moment beschikbaar. Meer woningen voor senioren zorgen voor doorstroming vanuit de bestaande wijken. Het is goed dat Landgraaf aansluit bij de behoefte van de ouderen om deze woningen dicht bij winkelvoorzieningen te realiseren. Ook het omvormen van leegstaande winkelmeters voor wonen draagt bij aan het versterken van centra en heeft een positief effect op de leefbaarheid”, vertelt gedeputeerde Dritty.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.