Landgraaf Koerier

Menu

Start bouw 21 levensloopbestendige woningen Oud Nieuwenhagen

 

 Start bouw 21 levensloopbestendige woningen Oud Nieuwenhagen 

In mei start BAM Wonen in opdracht van HEEMwonen met de realisatie van 21 nieuwbouwwoningen in Oud Nieuwenhagen. De bouw bestaat uit zes percelen op vier locaties: Johan Frisostraat, Clausstraat, Heiveldstraat en Wilhelminastraat. De woningen zijn levensloopbestendig, ruimtelijk opgezet en bijna energieneutraal. De woningen zijn naar verwachting eind 2021 klaar voor de verhuur. 

Levensloopbestendige woningen voor senioren Er worden twee verschillende grondgebonden woningtypen gebouwd. Alle woningen zijn levensloopbestendig, maar verschillen in grootte. De gebruiksoppervlakte van de twee woningtypen ligt tussen de 91 m. en 117 m.. De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Dit maakt de woningen uitermate geschikt voor senioren. Parkeren vindt plaats in het openbaar gebied. Aan de Clausstraat worden 6 woningen gebouwd, de Johan Frisostraat en de Heiveldstraat krijgen er tevens 6. Aan de Wilhelminastraat worden 3 woningen gebouwd. 

Bouwen naar behoefte De ontwikkeling van deze locatie is opgenomen als een van de speerpunten in de nota Slim Sleutelen aan de Stad en bijbehorend woningmarktprogramma van de gemeente Landgraaf. Wethouder Bart Smeets is dan ook zeer verheugd over deze ontwikkeling in Oud Nieuwenhagen: “Het levert een belangrijke bijdrage aan de opgave waar we in Landgraaf voor staan, namelijk de juiste woningen op de juiste plek realiseren voor de juiste doelgroep. Vooral de vraag naar seniorenwoningen is groot. Met deze ontwikkeling levert HEEMwonen een prachtige bijdrage aan de behoeftevraag van onze inwoners.” 

Nieuwbouw zorgt voor doorstroming Liesbeth van Beek, bestuurder HEEMwonen: “De nieuwbouw zorgt straks voor vernieuwing in de wijk. Het toevoegen van levensloopbestendige woningen zorgt voor een betere mix aan betaalbare huurwoningen. Senioren in de wijk die nu nog in eengezinswoningen wonen, kunnen doorstromen naar een meer passende huisvesting. Zo komt er ruimte vrij voor (nieuwe) gezinnen.” www.heemwonen.nl 

Investeren in duurzaamheid Duurzaamheid is één van de belangrijke thema’s van HEEMwonen. De nieuwbouwwoningen zijn daarom gasloos en zeer energiezuinig. BAM Wonen zal de woningen voorzien van goede isolatie, een warmtepomp, een Co2 gestuurd ventilatiesysteem en zonnepanelen op het dak. 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.