Landgraaf Koerier

Menu

Mooi reünie/jubileumfeest AV Achilles-Top Kerkrade

Het reünie/jubileumfeest ‘Zestig jaar Achilles-Top’ onlangs in het Catharinahoes in Kerkrade was een mooi feest, dat door 125 mensen werd bijgewoond. Onder hen veel oud-leden die van heinde en verre naar Kerkrade waren gekomen om het glas te heffen en deel te nemen aan een buffet. Maar belangrijker nog was het weerzien na vele jaren. Over en weer werden gegevens uitgewisseld en anecdotes aangehaald. Enkele mannen van de eerste succesvolle herenploeg uit het begin van het ontstaan van de atletiekclub waren aanwezig zoals Hub Zitzen, Rob Hermans, Theo Kessels, Math Vilain, Piet Jacobs, Herman Vleugels en voorzitter Arno Deckers. Ook de generatie daarna was ruim aanwezig. Datzelfde gold ook voor de voormalige vrouwen- en meisjesploeg zoals Bianca Lentjes, Dionne van Hoof, Ellen Lambrichts, Fieny Jongen, Ilona Wagelaar, Ilse Smit, Linda Merx, Monique Hensen, Nicole van de Kar, Ria en Anja Senden, Janine Handels, Ingrid Suylen, Han Vos,Tiny Pluymen en vele anderen. Fijn was het ook dat Hugo Kusters present was na zijn hartoperatie en zware revalidatie. De voorzitter blikte in zijn welkomstwoord uiteraard ook terug op zestig jaar Achilles-Top. De viering had eigenlijk vorig jaar moeten plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie was dit op dat tijdstip niet mogelijk. Hij stond ook even stil bij enkele clubiconen die zijn overleden zoals mede-oprichter Jo Jeurissen en verder Wiel Suylen, Louis Hermans, Herman Theunissen, Kees van Loon, Wim Sangen, Martin Claassen, Frans van Mil, Baer Smit, Theo Jongen en Tinus Osendarp.

Tijdens het feest waren op een scherm voortdurend 200 oude foto’s te zien uit het oude en jonge verleden van de vereniging. Leon Jeurissen werd benoemd tot erelid van Achilles-Top vanwege zijn diamanten lidmaatschap. Oud-burgemeester Jos Som en erebeschermheer van de club hield een toespraak namens het jubileumcomité. Met een speciale actie wordt geld ingezameld voor de aanschaf van een nieuwe elektronische tijdwaarneming. Som heeft contact gelegd met de Spaanse kunstenaar Juan Ripollés, de ontwerper van het Viva la Vida beeld in Kerkrade. Deze kunstenaar gaat speciaal 50 kunstwerken maken die vervolgens verkocht worden. Een groot gedeelte van deze opbrengst wordt besteed aan de aanschaf van de elektronische tijdwaarneming.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.