Landgraaf Koerier

Menu

Oud Stadsprins Hennie Darding      Nieuwe   “Maestro van Landgraaf   “

Fanfare St.Barbara G.A. kan met trots terugkijken op een uitermate geslaagde 3e editie van Maestro van Landgraaf. De Fanfare organiseerde onlangs het grote evenement dat gebaseerd is op het gelijknamig tv programma van de AVRO/TROS. Tijdens dit evenement kregen 5 prominente mensen uit Landgraaf wederom de kans te ervaren hoe het is om een orkest te dirigeren.

 

Na maanden van hard werken met onze  dirigent Math Somers en onze Fanfare was het dan zo ver. In een zaal vol met supporters en sympathisanten stonden titelverdediger Hubert Schunken, Fieny de Haan, John Venhovens en Hennie Darding dan toch echt als dirigenten in spe op het podium. Helaas moest onze 5e kandidaat Dhr Alex Schiffelers op laatste moment wegens gezondsheidsredenen zich terugtrekken maar we zullen hem zeker in een volgende editie terugzien.

Alle 4 kandidaten dirigeerden 2 keer een fragment uit bekende muziekwerken en deze werden kundig beoordeeld door de juryleden Leon Simons en Hub Nickel. De presentatie van de avond was in handen van niemand minder dan Jack Vinders. Natuurlijk deed hij dit  op zijn bekende vakkundig en humoristisch wijze. Daarnaast zong hij enkele liederen.


Iedereen had zich goed voorbereid en liet duidelijk zien dat men het dirigeren al aardig onder de knie had maar
de Jury was vooral erg onder de indruk van Hennie Darding’s optreden. Niet alleen gaf hij perfect de maat en het tempo aan maar ook de diverse inzetten en hij had een goed overwicht op het orkest waardoor alle overgangen foutloos verliepen. Hierdoor was hij in de ogen van de jury de grote winnaar van deze Maestro finale. Hij is de nieuwe  Maestro van Landgraaf en mag de wisselbeker mee naar huis nemen.


Maar deze avond kende geen verliezers. Alle kandidaten die deze uitdaging zijn aangegaan en deze met verve hebben doorstaan mogen zich terecht winnaars noemen. Als aandenken aan hun deelname aan dit evenement ontvingen zij dan ook een certificaat en een mooie ingelijste foto. Het was een geweldige avond die zeker een vervolg zal krijgen.  De 4e editie van  Maestro van Landgraaf georganiseerd door Fanfare St.Barbara G.A staat in de planning rond 2024.

 

Heeft u deze schitterende avond gemist dan hebben wij goed nieuws. Van deze avond wordt een filmregistrtaie gemaakt. Deze zal spoedig online te zien zijn en in 2024 kunt u er live bij zijn.

 

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.