Landgraaf Koerier

Menu

RED HOT CHILI PEPPERS DERDE HEADLINER VAN PINKPOP 2023

OOK QUEENS OF THE STONE AGE, MACHINE GUN KELLY, THE WAR ON DRUGS, THE SCRIPT EN MEER BEVESTIGD

 

De Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers voegt zich als derde en laatste headliner bij de line-up van Pinkpop 2023 en is daarmee afsluiter van het festival op zondag. Tevens hebben Queens of the Stone Age, Machine Gun Kelly, The War On Drugs, The Script, OneRepublic, The Black Keys, Niall Horan en nog veel meer acts hun aanwezigheid bevestigd. Pinkpop vindt plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 op Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop voor Pinkpop start as zaterdag 26 november om 10:00 uur via Ticketmaster.

Red Hot Chili Peppers sluit het rijtje met headliners van de aankomende Pinkpop editie af. Met tot op heden maar liefst ruim 80 miljoen verkochte albums en twee nieuwe studioalbums die dit jaar het licht zagen, heeft de band zich opnieuw bewezen als één van de meest standvastige bands van de afgelopen decennia. Eerder werden P!NK en Robbie Williams aangekondigd als headliner voor respectievelijk de vrijdag en zaterdag van Pinkpop en nu voegt de uit Los Angeles afkomstige band zich bij deze namen op het affiche tijdens de Pinkpop zondag. 

Naast Anthony Kiedis en consorten is ook The War On Drugs de aankomende editie op het Pinkpop podium te zien: namelijk op vrijdag 16 juni. Bewapend met hun nieuwe single ‘Oceans of Darkness’, die afgelopen week 3FM Megahit werd, komt de band naar het zuiden om Megaland om hun vinger te winden. De pop komt deze dag van Ellie Goulding en van Niall Horan, die zijn solocarrière een vliegende start gaf met hits als ‘This Town’ en ‘Slow Hands’. Het andere uiterste krijgen we van Nova Twins: een Brits duo dat garant staat voor flinke rock met beukende drums, donderende bas en schreeuwende gitaren. Aan deze zijde van het spectrum vinden we ook de combinatie van kenmerkende Mongoolse keelzang met heavy metal van The Hu en het basisrecept van het Duitse Electric Callboy: hardcore, techno, metal en een flinke snuf humor. Met een lading nummer één noteringen en een Edison op zak mag Frenna Deluxe niet ontbreken: deze veelzijdige hiphopartiest vlecht moeiteloos genres aaneen. Tot slot is er voor liefhebbers van sfeervolle folk met een hoog meezinggehalte een bezoek van The Lumineers

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.